fbpx

[Video] Birsa odločil tekmo proti bivšemu klubu

Valter Birsa je dosegel zadetek proti nekdanjemu klubu in odločil zmagovalca (foto: twitter).

Včeraj je od vseh Slovencev v Serie A najbolj zablestel Valter Birsa, ki je z zadetkom odločil tekmo proti svojemu nekdanjemu klubu iz Torina. Ostali slovenski predstavniki na zelenicah v Italiji v 24. krogu niso pustili vidnejšega vtisa.

Tokrat je v Italiji nase opozoril zgolj Valter Birsa, ki je z zadetkom iz enajstmetrovke odločil zmagovalca proti svojemu nekdanjemu klubu iz Torina in tako dosegel že svoj četrti zadetek v letošnji sezoni.

Ostali naši nerazpoloženi, Handanović prejel kar tri zadetke
Kot že rečeno, je Chievu – na tekmi proti Torinu – priboril zmago Valter Birsa, ki je v 72. minuti zadel iz enajstmetrovke za 2:1. V 80. minuti pa potem odšel iz igre. Njegov soigralec Boštjan Cesar pa je v obrambi odigral celotno srečanje. Vid Belec, vratar Carpija, ki je še naprej v coni izpada, je prejel zgolj en zadetek, ki mu ga je zabil – kdo drug kot – Gonzalo Higuain, in sicer iz bele točke za minimalno zmago Napolija doma. Tekma med Sassuolom in Palermom se je končala z remijem 2:2, vendar kaj ko za slednje nista igrala Siniša Anđelković, ki je bil na klopi, in Aljaž Struna, ki pa je poškodovan. Josip Iličić je ob remiju Fiorentine z Bologno obsedel na klopi. Tim Matavž, ki je v sredo debitiral v dresu Genoe, je tudi tokrat ob remiju brez zadetkov z Laziem obsedel na klopi. Jasmin Kurtič pa je ob remiju Atalante z 0:0 igral celotno tekmo. Samir Handanović je tokrat v vratih Interja prejel kar tri zadetke in je sedaj skupno že pri 20. prejetih zadetkih. Inter se je v drugem polčasu nekako vendarle rešil in si ob rezultatu 3:3 proti Veroni zagotovil točko.

Serija Juventusa in Napolija se prihodnji vikend zagotovo končuje vsaj za enega 

Vodilna dvojica tudi v 24. krogu Serie A ni oddala točk. Napoliju, ki je imel ogromno težav proti Carpiju, je s 24. zadetkom v sezoni osmo zaporedno zmago priboril Gonzalo Higuain. Juventus je v drugem polčasu z zadetkom Cuadrada in Dybale odločil vprašanje o zmagovalcu. Juventus je zaenkrat pri 14. zaporedni zmagi. Neverjetna serija zmag se bo prihodnji vikend zagotovo končala vsaj za eno izmed teh dveh ekip. V soboto se bosta namreč vodilni ekipi prvenstva udarili v neposrednem dvoboju za naslov italijanskega prvaka. V tem trenutku ima Napoli dve točki prednosti pred Juventusom.

Vrhunci tekme: Torino 1:2 Chievo (gol Birse od 3:14 naprej)

G. V.