fbpx

[VIDEO] Branilci naslova šele v 87. minuti strli odpor žilavih Čehov

Pique je Španiji šele v 87. minuti prinesel zmago (foto: twitter).

Evropski prvaki iz Španije so danes začeli z nastopi na evropskem prvenstvu, njihov cilj je seveda popolnoma jasen, še tretjič zapored si želijo osvojiti naslov evropskega prvaka. Ampak že na prvi tekmi so imeli ogromno težav s češko reprezentanco. Sicer so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik, vendar žoga nikakor ni hotela v mrežo. Šele v 87. minuti je zmago furiji potrdil branilec Pique.

Danes se je dobro videlo, da Španija pogreša izkušenega in pravega napadalca, selektor Vicente del Bosque je namreč kar nekaj takšnih igralcev pustil doma. Na koncu je tekmo odločila naveza z Barcelone.

SKUPINA D

Španija 1 : 0 Češka (0 : 0)
Pique 87.

Kljub vsem osebnim težavam in škandalom je tekmo v vratih Španije začel De Gea, ki je imel zelo malo dela. Španija je bila skozi celotno tekmo boljši nasprotnik, vendar nikakor niso uspeli prebiti bunkerja Češke, kjer je v vratih blestel Petr Čech. V napadu Španije ni bilo razpoloženih igralcev, ki niso niti v enem trenutku znali izkoristiti podaje vezistov. Alvaro Morata in Nolito sta v napadu razočarala, s svojo predstavo pa je znova navdušil vezist Barcelone Aandres Iniesta, ki je z žogo spet dobesedno počenjal čarovnije. Vsa statistika je bila na strani furije, Čehi pa so prišli tudi do izjemne priložnosti, Krejči je poslal nevarno žogo pred vrata, Fabregas pa jo je pred golovo črto izbil in rešil presenetljivo vodstvo Čehov. Španija je pritiskala, vendar brez pravih idej, v zadnjih minutah sta se pred nasprotnikova vrata preselila tudi oba osrednja branilca, kar se je Španiji v 87. minuti obrestovalo. Iniesta je poslal odličen predložek pred vrata, kjer je najvišje skočil Pique in zadel za minimalno zmago Španije. Čehi so v zadnjih sekundah sicer še imeli eno priložnost, a se je z obrambo izkazal De Gea.

Zmagoviti gol Piqueja:

https://twitter.com/Euro16goalz/status/742367495600889856

Turčija 0 : 1 Hrvaška (0 : 1)
Modrić 41.

SKUPINA C
Hrvaška       1   1 0 0  1 : 0  3
Španija         1   1 0 0  1 : 0  3
Češka          1   0 0 1  0 : 1  0
Turčija          1   0 0 1  0 : 1  0

G. V.