fbpx

[Video] Čeferin za hrvaško televizijo: Branil morilce, s sumljivimi osebami se srečuje tudi v nogometu

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin je v pogovorni oddaji za hrvaško nacionalno televizijo HRT spregovoril o svojem življenju pred prihodom na evropski nogometni vrh. V oddaji z naslovom “V svojem filmu” je spomnil na del svoje preteklosti, za katero mnogi sploh niso vedeli. 

Predsednik EUFE Aleksander Čeferin je ponovno spregovoril tudi o evropski superligi, zamisli, ki je že po nekaj dneh propadla. Kot je dejal, bi to pomenilo konec evropskega nogometa. Zavedal se je, da morajo idejo v trenutku preprečiti. Na začetku sicer ni vedel, kako reagirati, ker je bil preveč jezen, vedel pa je, da mora nastopiti dovolj agresivno, saj je morala biti ideja ukinjena tekom 48 ur.

Vedel je, da bodo padli sami, če nemudoma ne uničijo ideje o superligi. Razkril pa je še, da je prejel vabilo in bogato finančno ponudbo od ljudi, povezanih z ustanovitelji superlige. Ponujali so mu 3,5 milijarde evrov, da bi to zanje naredil. Odgovoril jim je, da je nekdo nor in da je to on ali pa oni. Denar bo seveda prihajal tudi v prihodnje, a smo lahko naslednjih deset let mirni.

Znano je, da je bil Čeferin pred svojo nogometno kariero dolgo časa zaposlen kot pravnik, obtožence, s katerimi je delal, pa je primerjal z ljudmi, ki jih je pozneje srečal med delom v UEFI. Dodal je še, da je v 24 letih ukvarjanja s kazenskim pravom branil morilce, a je tedaj srečal manj sumljivih ljudi, kot jih je v dveh letih v nogometu.

Domen Mezeg