fbpx

[VIDEO] Cristiano Ronaldo pokazal svojo moč, sedaj ga čaka Hrvaška

Cristiano Ronaldo je z dvema zadetkoma in podajo vsem dvomljivcem zaprl usta in Portugalsko popeljal v osmino finala (foto: twitter).

Znane so nove tri reprezentance, ki so se uvrstile v osmino finala. Tja se je uvrstila tudi prva favoritinja skupine F – Portugalska. Vse skupaj je bilo za Cristiana Ronalda in druščino veliko težje, kot je sprva izgledalo. V izločilne boje so se uvrstili skozi šivankino uho, in sicer na zelo redko viden način. V skupini niso dosegli niti ene zmage, prav tako niso doživeli poraza. Danes so na najbolj zanimivi tekmi prvenstva na krilih Cristiana Ronalda remizirali z Madžarsko 3 : 3.

Madžarska je presenetljivo zasedla vrh v skupini F, zaradi boljše razlike v zadetkih so končali pred Islandijo, ki jo sedaj čaka Anglija. Portugalska se je v osmino finala uvrstila kot ena izmed štirih tretjeuvrščenih reprezentanc, časa za počitek bodo imeli malo, saj jih že v soboto čaka tekma s Hrvaško. Kot zadnja v skupini je končala Avstrija, ki se na prvenstvu ni znašla ravno najbolje. Kljub drugačnim napovedim je izpadla.

Cristiano Ronaldo – rekorder vseh rekorderjev na evropskem prvenstvu
Cristiano Ronaldo – kapetan in eden izmed dveh najboljših nogometašev na svetu – se je danes še enkrat več vpisal v zgodovino. Kot prvi nogometaš se je na kar štirih evropskih prvenstvih vpisal med strelce in odigral 17. tekmo na turnirjih najboljših reprezentanc stare celine, s čimer je postal rekorder in je prehitel nizozemskega vratarja Edwina van der Sarja ter Francoza Liliana Thurama.

Madžarska 3 : 3 Portugalska (1 : 1)
Gera 19., Dzsudzsak 47., 55.; Nani 42., Ronaldo 50., 62.

Portugalska je danes za napredovanje potrebovala samo remi. Tekma se je tako tudi razpletla, vendar vse tri reprezentance v osmini finala čakajo zelo kakovostne države. Tudi tokrat so imeli Portugalci ogromno dela, da so sploh prišli do točke. Kar trikrat so se znašli v zaostanku, a vedno našli odgovor. V Lyonu smo na evropskem prvenstvu spremljali najlepšo tekmo doslej. Madžari so preko evrogola Gere prišli do vodstva, ki ga je pred koncem prvega dela po lepi podaji kapetana Cristiana Ronalda izničil Nani. V drugem polčasu pa je sledila toča golov. Dzsudzsak je izvajal prosti strel, žoga je zadela živi zid, prevarala vratarja in končala v mreži. Tri minute pozneje je nov rekord izenačil s prvim zadetkom v Franciji Cristiano Ronaldo, ki je na atraktiven način – s peto – drugič izenačil. Naše sosede je spet Dzsudzsak popeljal v vodstvo – tudi tokrat z nekaj sreče. Portugalci, tokrat zadnjič za še tretje izenačenje, spet niso potrebovali veliko časa, novo podajo s strani je z glavo pretvoril v gol prvi zvezdnik prvenstva in vsem kritikom zaprl usta. Madžarsko v osmini finala čaka drugouvrščena država v skupini E.

Mojstrovina in prvi zadetek Cristiana Ronalda:

Drugi gol C. Ronalda:

https://twitter.com/RMadridInfoVid/status/745683402528071680

Islandija 2 : 1 Avstrija (1 : 0)
Bödvarsson 18., Truastason 94. ; Schöpf 60.
Zgrešena 11-m: Dragović je v 37. minuti zadel vratnico (Avstrija).

SKUPINA F
Madžarska*       3   1 2 0  6 : 4  5
Islandija*            3   1 2 0  4 : 3  5
Portugalska*     3   0 3 0  4 : 4  3

Avstrija               3  0 1 2  1 : 4  1

*- v osmini finala

Lestvica tretje uvrščenih ekip (v osmino finala se uvrstijo štiri najboljše):

Slovaška*           3  1 1 1  2 : 2  4**
Portugalska*      3   0 3 0  4 : 4  3**

Severna Irska*   3   1 0 2  2 : 2  3**
Turčija*               
3  1 0 2  2 : 4  3
Albanija*              3   1 0 2  1 : 3  3
Švedska              3   0 1 1  1 : 2  1

*- Reprezentance, ki so že končale z nastopi v skupinskem delu.
**- Reprezentanci sta se že uvrstili v osmino finala.

G. V.