fbpx

[Video] Debeluh izzval van Gaala

Louis van Gaal (foto: epa).

Louis van Gaal je imel spet enega izmed svojih izpadov. Tako je na novinarski konferenci novinarja označil za debeluha. Do incidenta je prišlo, ker se trener Uniteda ni mogel sprijazniti s kritikami na račun Wayna Rooneyja. Drugi del zgodbe pa ima presenetljivo nadaljevanje –  novinar, ki ga je van Gaal označil za debeluha, ni bil užaljen, temveč je Nizozemca izzval.

Louis van Gaal je že večkrat pokazal, da je lahko zelo hitro užaljen. Tokrat mu je prekipelo na novinarski konferenci, ko mu je bilo dovolj vprašanj o Waynu Rooneyju, ki so ga angleški mediji v zadnjem času kritizirali. Nemec je zapustil novinarsko konferenco, ob izhodu pa enega izmed novinarjev označil za debeluha.

Louis van Gaal: “Tudi ti, debeluh!”
Nizozemski strateg je sila kratkih živcev, sploh takrat, ko mu ne gre. Tokrat so ga zmotile številke kritike angleških medijev na račun kapetana rdečih vragov, zato je novinarsko konferenco zapustil z besedami: “Ne bomo govorili več o Waynu Rooneyju. Vi ste ga kritizirili, ne jaz. Vi!” Nato je odšel proti izhodnim vratom, a se še enkrat obrnil proti sedmi sili, s prstom pokazala na novinarja The Suna in dejal: “Tudi ti, debeluh! Ti, tam!” Novinar se je odzval mirno in se nizozemskemu strategu pomenljivo zahvalil s “Hvala”.

Ne tožba, ampak izziv
Tudi naslednji dan se novinar ni spravil na Nizozemca – ne s kakšnim ostrim zapisom v časopisu ne s tožbo – ampak je trenerja Manchester Uniteda izzval s prav posebnim vabilom: “Jaz bom do konca maja izgubil 28 funtov (12,7 kg op. a.), ti pa moraš osvojiti 28 točk.” Nizozemski strateg se na izziv še ni odzval, novinar The Suna Neils Custis pa je že začel z intenzivno vadbo, da bo v štirih mesecih in pol shujšal za 28 kilogramov. Pa še vrednost stave – 1.000 funtov, ki jih bo na predlog novinarja poraženec namenil v dobrodelne namene.

Louis van Gaal zaenkrat vodi, saj je Manchester United ravno z zadetkom Wayna Rooneyja z 1 : 0 včeraj premagal Liverpool in tako osvojil prve 3 od 28 točk. Toda tudi novinar Neil Custis je že pridno začel z vadbo.

Lous van Gaal (levo zgoraj) že ima tri točke, Neil Custis (ostale tri slike) pa je že začel z intenzivno vadbo (foto: facebook).

Lous van Gaal (levo zgoraj) že ima tri točke, Neil Custis (ostale tri slike) pa je že začel z intenzivno vadbo (foto: Facebook).

R. V.