fbpx

[Video] Debi Zidana na klopi Reala: Čista petka

Zidane je na klopi Reala debitiral s čisto petko (foto: epa).

Zinedine Zidane je včeraj debitiral na klopi Reala. 43-letni Francoz je svoj krstni debi v vlogi članskega trenerja opravil z odliko. Za čisto ‘petko’ so poskrbeli njegovi varovanci, ki so nogometašem Deportiva zabili kar pet golov.

Besede Zinedina Zidana, da bo Real igral lep nogomet, so se začele uresničevati že na prvi tekmi, ki jo je vodil Francoz. Prva žrtev novega Reala je bil Deportivo, ki je na Santiagu Bernabeu klonil s kar 0 : 5. Pri belem baletu sta blestela Gareth Bale, ki je dosegel hattrick, in Karim Benzema, ki je dodal dva gola.

Igrali dobro, a želi še boljši Real
Potem ko je v ponedeljek prevzel krmilo kraljevega kluba, je pet dni kasneje že prikazal tisto, kar je napovedal na začetku tedna. Real je tokrat res igral odprto in dosegel kar pet zadetkov. “Igrali smo dobro, imeli smo posest žoge in si ustvarjali priložnosti. Lahko sem zadovoljen. Bomo pa morali igrati še bolje. Šele prišel sem, zato potrebujem čas,” je po koncu tekme povedal Zidane, ki si je prislužil aplavz s tribun. Francoski mojster nogometa je bil v Realu med letoma 2001 in 2006, ko je bil eden njegovih najboljših nogometašev, od leta 2011 pa je bil del strokovnega štaba. Najprej je bil svetovalec predsednika Florentina Pereza, nato je bil pomočnik trenerja Carla Ancelottija, zadnjo sezono in pol pa je bil trener druge ekipe. Real je s tekmo več na tretjem mestu, in sicer za Barcelono in Atletico Madridom.

R. V.