fbpx

[VIDEO] Đoković v sodnika vrgel lopar, vendar se izognil diskvalifikaciji

Đoković je jezno vrgel lopar in skoraj zadel sodnika (foto: facebook).

Novak Đoković se je brez večjih težav uvrstil v polfinale grand slam turnirja v Parizu. Pred Srbom je moral tokrat poklekniti Tomaš Berdych, ki je izgubil s 6:3, 7:5 in 6:3. Đoković se je še šestič zapored uvrstil v polfinale edinega turnirja za grand slam, ki ga v svoji karieri še ni dobil. Vendar Pariz bi za Đokovića lahko ostal zaklet še naprej, saj je bil zaradi neumnosti skoraj da diskvalificiran.

Številka ena svetovnega tenisa si je znova nakopal nekaj novih sovražnikov in prislužil nekaj povsem zasluženih žvižgov s tribun. V četrtfinalu ni bila v ospredju njegova igra, ampak njegovo nepremišljeno dejanje.

Pri udarcih odločajo milimetri, pri metu loparja so odločali centimetri
V tenisu odločajo milimetri in natančni udarci, tudi v četrtfinalu so, ampak zgodba bi se lahko odvijala tudi drugače. Novak Đoković je imel srečo, saj so bili centimetri spet na njegovi strani. Po eni izmed izgubljenih točk je Srb proti tlom jezno zalučal lopar, vendar mu je ta spolzel iz rok in skoraj da končal v sodniku, ki je stal za njim. Če bi se lopar dotaknil sodnika, bi to seveda pomenilo diskvalifikacijo Srba, ki je le za nekaj centimetrov zgrešil sodnika oziroma bolje rečeno sodnik se je spretno umaknil, preden bi lopar priletel vanj. Đoković se sicer rad znese nad loparjem, vendar bo počasi moral razmisliti, če bo kaj podobnega v prihodnje še počel, saj je imel tokrat res veliko sreče. Sicer se pa tudi za najboljšega igralca tenisa na svetu ne spodobi, da počenja stvari, ki niso ravno primerne za takšen nivo. Srb se je za svoje malodane sramotno dejanje opravičil, vendar si je prislužil nekaj žvižgov s tribun in si zagotovo nakopal še nekaj dodatnih sovražnikov.

Sodnik se je z odlično reakcijo izognil loparju in prinesel srečo Đokoviću

G. V.