fbpx

[VIDEO] Dragić in druščina blizu presenečenja proti prvakom

Goran Dragić v dvoboju s trenutno najboljšim igralcem lige NBA (foto: twitter).

Miami Heat je bil na domačem terenu blizu presenečenja proti prvakom, vendar je na koncu tekmo odločil genialni Stephen Curry. Zdesetkana ekipa Heatsov se je dobro upirala in šele po slabi zadnji četrtini ostala brez skalpa prvakov, ki so slavili s 118 : 112.

Tako blizu, vendar tako daleč od zmage so bili danes košarkarji s Floride. Ob odsotnosti kar nekaj igralcev so se nadpovprečno dobro kosali z ekipo Golden State Warriors.

Odlične tri četrtine, potem pa je sledil vihar Curry
Miami je zares odlično odigral prve tri četrtine in se v igro zadnjih 12 minut podal s prednostjo 3 točk. V zadnji četrtini pa je na sceno stopil neverjetni Curry, ki je dosegel kar 15 točk – vse v zaporedju. Skupno je tekmo končal z 42 točkami, ob metu iz igre 14/29 je bil zaslužen junak, da je Golden State ostal zgolj pri 5 porazih. Klay Thompson pri Warriorsih je bil edini pravi pomočnik lanskega MVP-ja pri 33 točkah, skupaj s Curryem sta dosegla namreč neverjetnih 75 točk. Miami je znova pokazal, da se lahko kosa tudi z največjimi klubi v NBA, v zadnjem obdobju je v dobri formi tudi brez Bosha. Izkušeni Dwayne Wade je bil tokrat najboljši mož vročice z 32 točkami. Edini slovenski predstavnik v dresu Heatsov (Beno Udrih je zaradi poškodbe sezono namreč že končal) Goran Dragić danes ob vseh velikih zvezdnikih ni imel najboljšega večera. V 34 minutah je ob slabem metu iz igre 5/17 dosegel 13 točk ter vpisal še 2 skoka in 5 podaj. Je pa zato Dragić s svojo podajo poskrbel vsaj za najlepšo akcijo tekme.

https://www.youtube.com/watch?v=wwPNZh6A14k

G. V.