fbpx

[VIDEO] Evrogol Modrića našim južnim sosedom prinesel zmago

Luka Modrić je z evrogolom odločil tekmo (foto: twitter).

Naši južni sosedje so evropsko prvenstvo odprli na izjemen način s suvereno zmago proti Turčiji. Minimalno zmago, ki bi lahko bila še veliko višja, je Hrvaški prinesel čarovnik z žogo Luka Modrić, ki postregel z evrogolom.

Za uvod so vatreni, kot jim pravo naši južni sosedje, so poskrbeli za odličen uvod v evropsko prvenstvo. Prikazali so pravo borbeno igro in slavili še kako pomembno zmago nad Turčijo v skupini D.

SKUPINA D

Turčija 0 : 1 Hrvaška (0 : 1)
Modrić 41.

Hrvaška in Turčija sta tekmo začeli nekoliko v krču, po nekaj več kot dvajsetih minutah pa so naši sosedje začeli igrati in se tudi znebili pritiska. Prvo in hkrati edino priložnost na tekmi je imela Turčija, ko se je po strelu Tufana izkazal vratar Subašić. Turčija je skozi celotno tekmo igrala zelo grob in oster nogomet, ogromno prekrškov je bilo na meji regularnega, prejeli pa so samo tri rumene kartone. Hrvaška je igrala podjetno, vendar si pravih priložnosti ni ustvarila, tudi zadetek v 41. minuti je bil pravi evrogol s katerim je postregel mali čarovnik, morda celo najboljši vezist na svetu Luka Modrić, ki je iz prve udaril žogo in jo poslal v mrežo. V drugem polčasu so Hrvatje pokazali še boljšo predstavo, niso popustili in se branili, ampak samo še bolj napadali. Prikazali so pravo borbeno igro in tudi slovenski reprezentanci pokazali, kako se bori za dres z državnim grbom. Ni potrebno posebej poudarjati, da je največ dela storil ravno Modrić na sredini igrišča. Kockasti so imeli v drugem delu popolno premoč, zadeli so kar tri vratnice in imeli še nekaj lepih priložnosti, najbolj nevarni pa so bili predvsem trije nogometaši – Srna, Brozović in Perišić, vsak od njih je zapravil po eno priložnost in enkrat stresel prečko. Zmaga Hrvaške ni bila ogrožena niti v enem trenutku, tako da so se naši južni sosedje z najbolj zanesljivo predstavo zasluženo veselili treh točk. Proti nasprotnikovim vratom so sprožili največ strelov na prvenstvu do sedaj – 18.

Evrogol Modrića:

Jutri:
Španija – Češka (15:00)

G. V