fbpx

[Video] FC Koper predstavil nov, agresivnejši grb

Novi logotip obalnega prvoligaša (foto: facebook).

Na seji nogometnega kluba FC Koper so sprejeli soglasno odločitev, da v celoti spremenijo klubski grb. Ker naj bi Koper v prihodnje igral napadalen nogomet, je temu primeren tudi logotip z agresivnim kozlom.

Koper, ki je v tem zimskem prestopnem roku prenovil praktično celotno ekipo, je včeraj prenovil oziroma zamenjal tudi klubski grb, ki ga bo odslej krasil borbeni kozel. Barva grba še naprej ostaja ista, ampak v nekoliko nežnejši obliki rumene in modre barve.

Bo novi grb Kopru pomagal do boljših rezultatov?
Najprej menjave v vodstvu kluba, prihod novega športnega direktorja in trenerja, prenova skoraj celotne ekipe in sedaj še novi grb FC Kopra. Navijači bodo potrebovali kar nekaj časa, da se bodo privadili na vse te novosti pri obalnem prvoligašu. Kopru zaenkrat v prvenstvune kaže ravno vse po pričakovanjih, saj zasedajo šele sedmo mesto, kar je veliko manj od tistega, kar so si pri rumeno-modrih zastavili pred začetkom letošnje sezone. Ali bo novi logotip pomagal ekipi do boljših rezultatov, bomo videli že kmalu, saj se že čez nekaj več kot dva tedna pričenja spomladanski del sezone v Prvi ligi. Prva tekma proti Olimpiji bo že določen pokazatelj, ali je bila prenova v tolikšni meri zares potrebna. Kljub temu da varovanci Slavka Matića zaključujejo priprave v Medulinu, je bila včeraj na sporedu skupščina nogometnega kluba FC Koper. Na seji so soglasno potrdili nov logotip kluba. Barve grba so v nekoliko nežnejši obliki ostale iste, popolna novost je kozel, ki simbolizira mesto Koper, koza je namreč globoko zasidrana v zgodovino tega mesta in je tudi eden njenih glavnih simbolov.

Kaj je o novem grbu povedal župan Kopra Boris Popovič :

G. V.