fbpx

[VIDEO] Francija spet slavi v zadnjih sekundah, tokrat Griezmanna

Griezmann je postal tokratni junak Francije (foto: twitter).

Neverjetno, a resnično. Francija je tudi na svoji drugi tekmi trepetala vse do zadnjih sekund tekmi in znova jim je uspelo osvojiti vse tri točke. Tokrat je domačinom zmago priboril joker s klopi Antonie Griezmann. Dokončno zmago pa je v 95. minuti potrdil junak prve tekme Dimitri Payet. Francija se je z neprepričljivo igro že uvrstila v osmino finala. Švica je samo remizirala z Romunijo.

Tudi v drugo je uspelo Franciji priti do zmage v izdihljajih tekme, ki je bila na koncu celo previsoka glede na potek celotne tekme. Na celi tekmi smo videli samo dva strela v okvir gola in oba sta končala v mreži. Albanija si je zagotovo zaslužila več, vendar spet ostala praznih rok.

SKUPINA A:

Francija 2 : 0 Albanija (0 : 0)
Griezmann 90., Payet 96.

Francija je tokrat igrala proti majhni nogometni državi Albaniji. Praktično vsem se je zdelo, da bo to lahka naloga za gostitelje, ki so se proti Romuniji otresli pritiska, vendar slika je bila podobna kot na prvi tekmi. V prvem polčasu pravih priložnosti ni bilo,galski petelini so bili boljši nasprotnik večji del srečanja vendar svoje premoči niso znali realizirati. V drugem polčasu so bili gostitelji bolj odločni, Coman je prišel do strela z glavo že takoj na začetku, a sprožil mimo. Ne dolgo zatem je poizkušal še Rami, ki je bil prav tako nenatančen. V 52. minuti pa bi skoraj prišlo do senzacije, nespretni Kante je zatresel lastno vratnico in imel pri tem ogromno sreče. Francozi so pritiskali vse močneje vendar poti do mreže niso našli. Albanci so se učinkovito branili in, ko so prišli do žoge so jo uspešno zadrževali v svoji posesti. Čas se je iztekal, navijači so bili vse bolj nervozni le redki so verjeli, da se lahko ponovi scenarij s prve tekme. Ampak se je, sicer dve minuti pozneje kot proti Romuniji, tokrat je glavno vlogo prevzel Antonie Griezmann. Po seriji predložkov je enega Griezmann izkoristil in s strelom z glavo ob vratnici zadel za olajšanje. Močno v sodniškem dodatku je Francija izvedla še en hiter protinapad, ki ga je s preigravanjem in zadetkom kronal junak prve tekme Dimitri Payet. Domačini so spet prikazali neprepričljivo igro, ki spet ne bo požele pohval, a tudi takšni podvigi uspevajo velikim reprezentancam. Francozi, ki so se kot prvi uvrstili v osmino finala bodo vseeno morali še nekoliko bolj popraviti svojo igro če želijo letos poseči po najvišjem mestu.

Gol Griezmanna:

Gol Payeta:

Švica 1 : 1 Romunija (0 : 1)
Stancu 18./11-m; Mehmedi 57.

SKUPINA A:
Francija    2   2 0 0  4 : 1  6
Švica        2   1 1 0  2 : 1  3
Romunija  2   0 1 1  2 : 3  1
Albanija    2   0 0 2  0 : 3  0

G.V.