fbpx

[VIDEO] Gajser družini podaril denar od prodanega dresa

Tim Gajser je s svojim dresom tokrat pomagal številčni družini (foto: Nova24tv)

Potem ko je Tim Gajser Benjaminu uresničil življenjske sanje in ga popeljal z motorjem naokoli, je na isti dan, torej v četrtek – tik pred odhodom na tekmo VN Velike Britanije – skupaj z novim lastnikom zmagovalnega dresa s prve letošnje dirke družini Kitek izročil ček za 500 evrov, za kolikor je bil dres z VN Katarja, na kateri je Tim Gajser zmagal, prodan.

Dres, s katerim je Tim Gajser zmagal na svoji prvi dirki v razredu MXGP, je bil prodan na dobrodelni prireditvi, ki smo jo neposredno prenašali tudi na Novi24TV. Novi lastnik dresa je takrat postal Drago Rataj, ki je za dres odštel 500 evrov, kolikor je nato dobila družina Kitek.

Ena izmed dveh zmag, ki Timu pomenita največ
Poleg lanske zmage v Trentinu je zmaga na prvi dirki v razredu MXGP tista, ki mlademu šampionu največ pomeni. Kljub temu se je 19-letnik z velikim srcem dresu odpovedal in ga podaril v dobrodelne namene. Potem ko je na isti dan Benjaminu Hojniku uresničil življenjsko željo in ga popeljal z motorjem po okoliških ulicah, je Tim – ki se s svojo družino vedno odzove na dobrodelne akcije – v enem dnevu kar dvakrat narisal nasmeh na številne obraze. Naslednjič jih bo skušal razveseliti prihajajoči konec tedna, ko je na vrsti tekma za VN Lombardije v Mantovi, kamor bo odšlo tudi precej slovenskih navijačev.

R. V.