fbpx

[Video] Ganljivo: Gol meseca dosegel deček s cerebralno paralizo

George Shaw (v sredini) je dosegel gol meseca (foto: FC Everton)

George Shaw je devetletni deček, ki trpi za cerebralno paralizo. Kot gosta ga je na tekmo povabil igralec Evertona Gerard Deulofue, ko je na internetu videl posnetek dečka, kako igra v njegovem dresu. Deček je med polčasom tekme dosegel zadetek, ki so ga navijači izbrali za gol meseca.

Navijači v Angliji vsak mesec izbirajo gol meseca. To ne bi bila čisto nič neobičajna zgodba, če bi navijači za gol meseca izbrali še tako lep zadetek katerega izmed svojih nogometašev, toda navijači Evertona so poskrbeli za neverjetno lepo gesto in za gol meseca izbrali zadetek devetletnega Georgea Showa, ki trpi za cerebralno paralizo.

Še nikoli nihče ni dobil take podpore
Devetletnik je namreč ob polčasu tekme proti Swansea Cityju dosegel zadetek, za katerega je glasovalo kar 86,07 % navijačev. Presrečni deček je seveda takoj postal hit in novi ljubljenec navijačev Evertona. Za vso idejo pa je zaslužen španski nogometaš Gerard Deulofue (na zgornji sliki desno), ki je dečka kot svojega gosta povabil na tekmo angleške ‘Premier league’, potem ko je na internetu videl posnetek dečka, kako v Deulofuejevem dresu igra nogomet.

 

George Shaw je zanesljivo zmagal v glasovanju za gol meseca (foto: Prtsc/facebook)

George Shaw je zanesljivo zmagal v glasovanju za gol meseca (foto: Prtsc/facebook)

Zadetek Georgea Shawa, ki je bil najlepši gol meseca januarja po izboru Evertonovih navijačev:

George bo oznanil zmagovalca za gol leta
Tu pa zgodbe mladega fanta še ni konec. Iz kluba je namreč že prejel vabilo, da bo 11. maja oznanil zmagovalca ‘gol leta’. Naj poudarimo, da je med možnimi kandidati tudi mladi George, ki je bil ob novici, da je bil njegov gol izbran za najlepšega, vidno ganjen: “Nikoli si nisem mislil, da bom zmagal. Mislil sem si, da bom prišel blizu zaradi vse podpore, ki sem je bil deležen, ampak ne morem verjeti, da sem zmagal,” je zelo zrelo odgovorili devetletnik. Kot pravi športnik se je George na koncu zahvalil za vso podporo: “Najlepša hvala vsem, ki ste glasovali zame. Komaj čakam podelitev nagrad ob koncu sezone. To bo odlično.” Morda pa devetletni fant, ki mu življenje ni prizanašalo, osvoji nagrado za gol leta – glede na vso podporo, ki jo je dobil ob glasovanju za najlepši gol meseca januarja, to ne bi bilo nikakršno presenečenje.

R. V.