fbpx

[VIDEO] Grozljiva nesreča na dirki formule 3, dirkalnik letel visoko v zrak

Na dirki formule 3 se je zgodila huda prometna nesreča (foto: twitter).

V Avstriji na dirkališču Red Bull Ring, ki je nekdaj gostil tudi dirke največjih zvezdnikov formule, se je včeraj med dirko zgodila dih jemajoča nesreča. V razredu formule 3 je namreč prišlo do nesreče treh dirkalnikov. Zaradi slabe vidljivosti je eden izmed njih poletel visoko v zrak.

Razbitine so letele na vse strani, dirkalniki so bili popolnoma uničeni, na srečo pa z vozniki glede na nesrečo ni nič hujšega. Dva sta bila prepeljana v bolnišnico in sta po podatkih izven življenjske nevarnosti.

Trk od zadaj z veliko hitrostjo
V nesrečo so bili udeleženi trije voznike. Ryan Tveter je zletel s steze in se zapeljal čez pesek. Ko je že kazalo, da se bo ustavil, ga je znova odneslo nazaj na dirkališče, vendar se je za njim dvignil prah in na tistem predelu je bila vidljivost zelo slaba. Od zadaj je z veliko hitrostjo v Tveterja priletel Zhi Cong Li, dvignilo ga je visoko v zrak, vendar na njegovo srečo je imel kar nekaj sreče pri pristanku dirkalnika. Kot tretji je nato prišel še Pedro Piquet in od strani zadel nesrečnega Tveterja. Zadnji jo je odnesel zgolj z razbitim dirkalnikom.

Nesreča treh dirkačev:

G. V.