fbpx

[Video] Grozljiva poškodba Zoumaja in konec sanj o evropskem prvenstvu

Trenutek, ko se je poškodoval nesrečni Kurt Zouma (foto: epa).

Chelseajev branilec Kurt Zouma je v nedeljskem derbiju staknil težko poškodbo kolena, ki ga bo od travnatih zelenic oddaljila vsaj za šest mesecev, kar pomeni, da bo Francoz izpustil tudi evropsko prvenstvo v nogometu letos poleti v Franciji.

Nedeljski derbi med Chelseajem in Manchester Unitedom se je sicer končal z remijem 1 : 1, a je marsikateremu privržencu nogometa, ne samo navijačem Chelseaja, v 59. minuti zastal dih, ko je nerodno pristal Kurt Zouma in se grdo poškodoval. Gre za izvrstnega branilca, ki je postajal steber obrambe pri Chelseaju.

Nesrečen pristanek in grozljivi kriki
Nenevaren skok Zoumaja se je spremenil v nočno moro komaj 21-letnega mladeniča iz Francije. Brez kakršnegakoli prerivanja je Zouma nerodno pristal na desni nogi in takoj se je videlo, da gre za hudo poškodbo desnega kolena. Takoj potem, ko je centralni branilec Chelseaja obležal na tleh, so se iz ust Francoza zaslišali zares grozoviti kriki. Nastradale so križne vezi v desnem kolenu in potrebna bo operacija. Poškodba je izjemno težka še posebej zato, ker gre za zelo mladega nogometaša, ki je bil eden izmed najbolj nadarjenih mladih branilcev v Evropi. Po prvih podatkih naj bi bil z igrišč odsoten najmanj šest mesecev, kar pomeni, da je letošnjo sezono že zaključil. Bolj kot to pa Francoza zagotovo boli dejstvo, da ne bo mogel pomagati svoji reprezentanci na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo ravno na njegovih domačih tleh, torej v Franciji med 10. junijem in 10. julijem.

Trenutek, ko se je poškodoval nesrečni Kurt Zouma:

https://www.youtube.com/watch?v=H4-9box66MA

G. V.