[VIDEO] Grozljivo! Izjemno grd padec pustil hude posledice …

Grozljiv padec je na obrazu Thomasa Dietharta pustil precej grde posledice (foto: facebook).

Če ga morda niste prepoznali po fotografiji, naj vam povemo, da gre za 24-letnega Thomasa Dietharta. Ljubitelji smučarskih skokov smo si ga najbolj zapomnili, ko je v sezoni 2013/2014 zmagal na novoletni turneji, za mladim Avstrijcem pa je tokrat vse prej kot prijeten vikend.

Zmagovalec predlanske novoletne turneje je daleč od forme, s katero je osvojil turnejo štirih skakalnic in trenutno tekmuje na tekmah celinskega pokala. Minuli konec tedna je v soboto nastopil na tekmi v nemškem Brotterodu, kjer je grdo padel.

Takšen je bil obraz Thomasa Dietharta pred grozljivim padcem (foto: facebook).

Takšen je bil obraz Thomasa Dietharta pred grozljivim padcem (foto: Facebook).

Grd padec, a na srečo le grde brazgotine
Thomas Diethart se je v soboto odpravil na tekmo kot na vsako drugo, a se je tokrat z njim poigrala usoda. Na treningu pred tekmo je mlademu Avstrijcu ob odskoku vzelo levo smučko, temu pa je sledil grd padec. Dobitnik srebrne olimpijske medalje z ekipne tekme v Sočiju je z nekaj metrov višine dobesedno treščil z obrazom in se tako peljal do doskočišča skakalnice. Čeprav je vse skupaj izgledalo zelo grdo, jo je Diethart odnesel zgolj z grdo odrgnjenim obrazom.

Pogumnega mladeniča ni zapustil smisel za humor
24-letni mladenič je včeraj – dva dni po padcu – na svojem Facebook profilu objavil fotografijo (zgoraj), ki na njegovem obrazu nazorno pokaže posledice padca. Toda mladeniča tudi v nič kaj veselem trenutku, čeprav jo je odnesel brez poškodb, ni zapustil smisel za humor. Tako je ob objavljeni fotografiji zapisal: “Morali bi videti drugega fanta.” Diethart se sicer počasi vrača v staro formo, tako je v Zakopanah že stopil na stopničke na tekmi celinskega pokala.

Posnetek padca Thomasa Dietharta:

https://www.youtube.com/watch?v=xA9tdjSB4KE

R. V.