fbpx

[VIDEO] Italija na italijanski način preko Švedske v osmino finala

Italija se je kot druga reprezentanca uvrstila v osmino finala (foto: EPA)

Italija je druga reprezentanca, ki se je uvrstila v osmino finala in zbrala še drugo zaporedno zmago. V dokaj nezanimivi tekmi so v zaključku Italijani zmagali sedaj že s standardnim rezultatom 1 : 0. Uspeli so premagati Švedsko z zadetkom Ederja. Odpisani azzurri so se po dveh zelo težkih tekmah v zahtevni skupini že uspeli uvrstiti v osmino finala, kjer so se pridružili Franciji.

Mnogi so pričakovali, da bo imela Italija v skupini E ob Belgiji in Švedski izjemno težko delo, sploh zato, ker nima ravno najmočnejšega igralskega kadra. Prvi dve tekmi so odigrali proti dvema zelo močnima reprezentancama in zbrali šest točk, pri čemer sploh še niso prejeli zadetka.

SKUPINA E

Italija 1 : 0 Švedska (0 : 0)
Eder 88.

Prvi polčas je bil za pozabo z obeh strani. Predvsem odigran zelo taktično, remi bi kakopak veliko bolj zadoščal našim sosedom. Drugi polčas pa je vendarle prinesel nekaj več vročih trenutkov. Italijani so bili nevarnejši in veliko bolj so si želeli zadetka kot pa njihovi nasprotniki. Najlepša priložnost je sledila v 82. minuti, ko je Parolo z glavo zatresel prečko švedskih vrat. Tekma se je počasi bližala koncu in ko se je že zdelo, da se bo še druga zaporedna tekma na prvenstvu končala brez zadetkov, je s krasnim preigravanjem in slalomom skozi švedsko obrambo postregel Eder in odlično zaključil v daljši vratarjev kot. Po Belgiji je tokrat padla še ena reprezentanca, ki je imela velike možnosti za napredovanje. Švedi še naprej veljajo za veliko razočaranje, saj do sedaj niso pokazali še nič posebnega in v okvir nasprotnikovega gola na dveh tekmah niso sprožili niti enega strela.

Gol Ederja za zmago Italije:

Jutri:
Belgija – Irska (15:00)

SKUPINA E
Italija              2   2 0 0  3 : 0  6
Švedska       2   0 1 1  1 : 2  1
Irska             1   0 1 0  1 : 1  1
Belgija          1   0 0 1  0 : 2  0

G. V.