fbpx

[VIDEO] Italija uničila Belgijo, Ibrahimović Švedski priboril točko

Italijani so poskrbeli za presenečenje in premagali Belgijo (foto: twitter).

Predzadnja skupina E je danes odigrala svoji dve tekmi. Skupina, ki je pred samim začetkom obetala največ zanimivih tekem. Na prvi tekmi so Švedi predvsem po Ibrahimovićevi zaslugi  prišli do točke proti Irski, ki je bila boljši nasprotnik. Na derbiju prvega kroga pa je nekoliko presenetila Italija in vsem pokazala, da še ni za odpis in Belgijo predvsem v taktičnem smislu nadigrala ter zmagala z 2 : 0.

Italijani, ki jih je redko kdo pred začetkom prvenstva jemal resno, so danes pokazali, da še zdaleč niso za staro šaro. Absolutne favorite skupine so nadigrali predvsem v taktičnem smislu in jih povsem zasluženo premagali. Belgija je poizkušala priti do zadetka, ampak ni pokazala nič posebnega. Mladi Belgijci so znova pokazali, da na velikih tekmovanjih enostavno poniknejo.

SKUPINA E

Belgija 0 : 2 Italija (0 : 1)
Giaccherini 32., Pelle 92.

Prvi na tekmi so sicer nevarno zapretili Belgijci, potem ko je od daleč poizkušal Nainggolan, Buffon je žogo nekako le uspel izbiti v kot. Počasi so Italijani začeli vzpostavljati ravnotežje, vendar niso bili nevarni. Nepazljivost pa je Belgijce v 32. minuti stala zadetka. Bonucci je s svoje polovice krasno podal v kazenski prostor, kjer se je sam znašel Giaccherini in zadel za vodstvo azzurrov. Naši sosedje so imeli do konca polčasa še dve priložnosti, prvič se je po strelu Candreve izkazal Courtois, v drugo pa je Pelle iz bližine za las z glavo meril mimo vrat. Belgijci so v drugem polčasu stopili na plin in Lukaku je v 53. minuti zapravil lepo priložnost, potem ko je nekoliko z leve streljal mimo vrat. Napadi favoritov so bili jalovi, njihovi predložki pa neprepričljivi. Azzurrom se je ogromno prostora odpiralo v protinapadih – tako je imel Immobile v 85. minuti krasno priložnost, da odloči tekmo, vendar se je izkazal Courtois. V 92. minuti pa so Italijani le izkoristili enega izmed protinapadov: po podaji Candreve je s prve zadel za zmago Pelle. Italijani so se zasluženo veselili še kako pomembne zmage, ki jih že skorajda vodi v izločilne boje. Pred Belgijci, ki so prejeli dva zadetka, pa je zelo težka naloga.

Prvi gol Italije:

Zadnji gol Italije:

https://twitter.com/EPLRelated/status/742460506590568453

Irska 1 : 1 Švedska (0 : 0)
Hoolahan 48.; Clark 71./ag

Irci so bili pred začetkom prvenstva v zelo težki skupini že odpisani, vendar so danes pokazali, da se ne bodo vnaprej predali. Tekmo so odprli veliko bolje od Švedske, ki si v prvem polčasu ni priigrala prave priložnosti. Irska je bila zelo nevarna dvakrat, a v napadih premalo zbrana. O’Shea je kot prvi zapravil izjemno priložnost, saj je iz neposredne bližine zgrešil celotno žogo. V 29. minuti je zapretil Brady, ampak streljal nekoliko preko vrat. Nekaj minut pozneje je od daleč prav tako sprožil Hendrick, ki pa mu je veselje preprečila prečka. Takoj na uvodu drugega polčasa pa je Ircem vendarle uspelo. Obramba Švedske je nekoliko zaspala, kar je izkoristil Hoolahan in zatresel mrežo za vodstvo. Švedi so morali zaigrati nekoliko bolj napadalno, vse bolj je postajal nevaren tudi Ibrahimović. V 60. minuti je zvezdnik zapravil najlepšo priložnost rumenih, nekaj minut pozneje pa se je oddolžil, ko je z leve strani podal pred vrata, kjer pa je nekoliko nespretno posredoval Clark in z glavo zatresel lastno mrežo. Reprezentanci sta si na prvi tekmi prvenstva razdelili točke, sedaj pa jih čakata dva veliko težja nasprotnika.

Gol Irske:

https://twitter.com/JuanDirection57/status/742403246023532545

Avtogol Irske:

https://twitter.com/PremierExtra/status/742409577367523328

SKUPINA E
Italija             1   1 0 0  2 : 0  3
Švedska       1   0 1 0  1 : 1  1
Irska             1   0 1 0  1 : 1  1
Belgija          1   0 0 1  0 : 2  0

G. V.