fbpx

[VIDEO] Izgredi, spopadi, vroča kri in kaos v Grčiji

Foto: printscreen/youtube

V Grčiji je bila včeraj na sporedu prva tekma polfinala grškega pokala, kjer sta se pomerila velika rivala, domača ekipa PAOKA iz Soluna in gostujoča ekipa Olympiakosa iz Aten. Glavni sodnik je moral v zadnji minuti tekme srečanje prekiniti, kasneje pa se je dogajalo še marsikaj več.

Veliki derbiji imajo vedno veliko tveganje za igralce in vse ostale akterje, saj se nikoli ne ve, kdaj se bodo organizirani navijači odločili za kakšne večje neumnosti. Včeraj je v Solunu kazalo dobro vse do 89. minute, ko so zaradi nedosojene enajstmetrovke pobesneli domači navijači PAOKA, čemur je sledilo le še njihovo razgrajanje.

Počakali na vrnitev in udarili z vsemi silami
Že pred tekmo so poročali o izgredih navijačev, ki naj bi se spopadli s policijo. Tekma se je sicer začela s pirotehničnim šovom domačih navijačev vendar za začetek tekme, ki se je začela z nekaj minutno zamudo, to ni bila ovira. PAOK je v tekmo krenil dobro in povedal z 1 : 0, vendar je to podžgalo nogometaše Olympiakosa, ki so uspeli rezultat preobrniti na 2 : 1. Ta rezultat so držali vse do 89. minute, ko sodnik ni dosodil enajstmetrovke po mnenju domačih. Vratar Olympiakosa naj bi storil prekršek nad Robertom Makom, ki je bil strelec prvega zadetka. Sledilo je prerivanje igralcev, ko je sodnik uspel pomiriti igralce, pa je Maku pokazal rdeči karton. To pa je razhudilo domače navijače, ki so proti vratarju Olympiakosa in sodniku za golom vrgli ogromno predmetov. Sodnik je odločil, da obe ekipi pošlje v garderobo. Čez približno deset minut so se igralci vrnili na igrišče in ko je že kazalo, da bo tekma dokončana, so navijači zopet začeli razgrajati in tekmo dokončno prekinili. Veliko jih je priteklo tudi na igrišče in se spopadlo s policijo. Več si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih.

Med tekmo je bil žrtev navijaških izgredov tudi trener Olympiakosa Marco Silva, ki mu je v hrbet priletela plastenka vode, vendar jo je odnesel brez hujših posledic.

Navijači PAOKA pred tekmo:

https://www.youtube.com/watch?v=nNd9muQQPuM

Prelomni trenutek tekme – nedosojena enajstmetrovka in prva prekinitev tekme:

Drugi izgred navijačev in dokončna prekinitev tekme:

https://www.youtube.com/watch?v=Wh5qsAbEnUA&feature=youtu.be

G. V.