fbpx

[VIDEO] Izjemna prva tekma končnice, Kopitar podal, vendar izgubil

Anže Kopitar je asistiral za drugi zadetek Kingsov (foto: twitter).

Začela se je končnica v ligi NHL, kjer je s svojimi Los Angeles Kingsi danes zaigral tudi Anže Kopitar. V Staples Centru se je odvijala prava poslastica, kjer pa so se na koncu veselili hokejisti San Jose Sharksov s 4 : 3 in tako v tej seriji povedli z 1 : 0. Tekma je bila napeta vse do zadnjih sekund. Prvo točko v letošnji končnici je zabeležil tudi Anže Kopitar.

Za prvim centrom Kingsov ni ravno najboljša tekma proti Sharksom. Hrušičan je bil udeležen kar pri štirih zadetkih, od tega pri dveh v lastno mrežo. Pri prvem je bil izključen, drugi in hkrati odločilni pa je bil posledica slabe Kopitarjeve obrambe. Po obeh napakah je do zadetka prišel glavni junak tekme Joe Pavelski.

LA Kings – San Jose – 0 : 1
3 : 4 (1 : 1, 2 : 2, 0 : 1)
Muzzin 3., Carter 28., Lewis 38.; Pavelski 7. 41., Burns 27., Hertl 38.

V Staples Centru je bila odigrana res prava tekma končnice. Izjemno močan in agresiven hokej je eni in drugi ekipi povzročal ogromno težav. Hitri odgovori po prejetih zadetkih niso nobeni ekipi omogočali, da bi se oddaljila na varno razdaljo. Ob samem začetku zadnje tretjine si je San Jose priboril prvo, še kako pomembno zmago v gosteh. Kingsi so z igro nekoliko razočarali, tudi oba zadetka Kraljev sta bila plod velike sreče, plošček se je namreč obakrat od gostov odbil v lastno mrežo.. Z izjemo zadnje tretjine niso imeli izrazitih priložnosti. Brez vratarja v zadnjih sekundah je zadetek sicer visel v zraku, a je na koncu za izenačenje zmanjkalo časa.

LA Kings 1 : 1 San Jose (po 1. tretjini)
Prva tekma končnice se je za Kingse začela fantastično. Gostje so namreč v svoji tretjini izgubili plošček, kar je izkoristil Jake Muzzin in plošček poslal pred vrata, kjer se je ta odbil od številnih drsalk in končal v mreži. Svoj delež je v 3. minuti prispeval tudi Kopitar, ki se je dobro postavil pred vrati in pomagal do hitrega vodstva. Slab začetek pa je očitno dal krila San Joseju, ki je z igralcem več po izključitvi Kopitarja hitro prišel do izenačenja, z natančnim strelom od daleč je bil uspešen Joe Pavelski. Ena izmed lepših priložnosti se je domačim ponudila v protinapadu, vendar je niso izkoristili. Jonathan Quick je imel kar nekaj dela, še najbolj pa se je moral izkazati po strelu Karlssona. V prvih 20-ih minutah so bili nekoliko boljši gostje.

Zadetek Muzzina za vodstvo Kingsov:

LA Kings 3 : 3 San Jose (po 2. tretjini)
Tudi uvodne minute druge tretjine so pripadle Kingsom, ki so preko Versteega prišli do lepe priložnosti, a se je izkazal vratar gostov Martin Jones, nato je sledila še igra z igralcem več, ki pa je domačini niso znali izkoristiti. Zato je hitro sledila kazen San Joseja, ki je po strelu Brenta Burnsa prišel do vodstva, eden od domačih hokejistov je tik pred vratarjem spremenil smer ploščka. Takoj po zadetku so bili gostje izključeni, vse skupaj so domači hitro izkoristili in z igralcem več prišli do izenačenja. Pred vrata je podal Jeff Carter, plošček pa se je znova srečno odbil od gostujočih branilcev in prevaral vratarja. Med podajalci za zadetek se je znašel Kopitar in dosegel svojo prvo točko v letošnji končnici. Kingsi so bili nekaj minut pozneje znova pod pritiskom, saj je bil izključen Muzzin. Sharksi so pritiskali in prišli do nevarnosti, ki pa sta jo skupaj zaustavila vratar Quick in požrtvovalni branilec Drew Doughty, ki se je na golovi črti ulegel na plošček. San Jose je napadal nov zadetek z igralcem več, vendar se je zgodilo ravno nasprotno, Trewor Lewis je namreč krenil v protinapad in zadel za vodstvo Kingsov z igralcem manj. Veselje na domačih tribunah znova ni trajalo dolgo, saj je 30 sekund pozneje zadel Thomas Hertl, le sekundo po tem, ko se je na led vrnil domači igralec.

Zadetek Carterja za izenačenje Kingsov (podajalec Kopitar):

Zadetek Lewisa z igralcem manj za drugo vodstvo Kingsov:

LA Kings 3 : 4 San Jose (konec tekme)
Za razliko od prvih dveh tretjin so tokrat več kot sanjsko zadnjo tretjino začeli gostje. Že v 17. sekundi zadnje tretjine se je odlično že drugič danes znašel Joe Pavelski in tudi po napaki Kopitarja zadel za novo prednost. LA Kingsi so seveda pritisnili za izenačenje, a niso bili dovolj konkretni. Po domači napaki je San Jose prišel do čiste priložnosti za vodstvo z dvema zadetkoma. Coutur je v 49. minuti odlično na tla položil Quicka, vendar nato sprožil prek vrat. Kingsi so pritiskali močno na vrata Jonsa, vendar s praznimi naboji, še najbližje je bil v 59. minuti Clifford, ki pa je zgrešil nemogoče. Nekaj več kot minuto so domači igrali tudi brez vratarja, močno oblegali nasprotnikova vrata, vendar v zaključkih niso bili dovolj natančni.

Pari končnice:

Vzhod:
Washington – Philadelphia 1 : 0
Pittsburgh – NY Rangers 1 : 0
Tampa Bay – Detroit 1 : 0
Florida – NY Islanders 0 : 1

Zahod:
Dallas – Minnesota 1 : 0
ST. Louis – Chicago 1 : 0
Los Angeles  – San Jose (Anže Kopitar) 0 : 1
Anaheim – Nashville 0 : 0

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.