fbpx

[VIDEO] Izjemni Dragić postavil osebni rekord in Miami popeljal do sedme tekme

Goran Dragić je s 30 točkami dosegel osebni rekord v končnici (foto: twitter).

Toronto je danes na gostovanju zapravil prvo zaključno žogo, da se uvrsti v konferenčni finale. Heati so pred svojimi gledalci prikazali morda celo najboljšo košarko v konferenčnem polfinalu in znova presegli stotico, kar v zadnjem obdobju pomeni, da zmaga vročica. Celotna domača ekipa je igrala odlično, med najbolj zasluženimi za zmago pa je zagotovo Goran Dragić, ki je z odlično predstavo in 30 točkami podrl svoj osebni rekord v končnici.

Pri obeh ekipah sta bila tokrat odlično razpoložena oba branilca. Pri nerazpoloženem Torontu sta samo Lowry in DeRozan presegla deset točk, skupaj pa sta jih dosegla 59. Pri Miamiju sta bila najbolj uspešna jasno Dragić in Wade.

Rekord končnice za miren drugi polčas:
Trener Miamija Spoelstra je za šesto tekmo končnice pripravil posebno taktiko in nastopil z zelo nizko ekipo. Na igrišče je stopilo samo osem košarkarjev, vsi pa so bili razpoloženi v napadu in odlični v obrambi. Ekipa s Floride je vse od prve četrtine dalje držala tekmo v svojih rokah in jo varno peljala k zadnji, odločilni tekmi, ki bo v nedeljo zvečer. Odlična košarka, ki so jo navijači najbrž kar nekoliko pogrešali, je slonela predvsem na ključnih igralcih, vendar so domačini delovali bolj ekipno in na koncu povsem zasluženo zmagali s 103 : 91. Goran Dragić, ki je dosegel svoj osebni rekord v končnici, je bil razpoložen predvsem v prvem polčasu, ko je dosegel 19 točk in svojo ekipo pred koncem polčasa popeljal do devetih točk prednosti. Do konca tekma se je podpisal še pod 11 točk in svojo najboljšo predstavo končal s skupno 30 točkami, sedmimi skoki in štirimi podajami. Njegov met iz igre je bil soliden: 12/21 in 2/5 za tri. Če je bil Slovenec odličen v prvem polčasu, je v drugem voz ekipe vlekel kapetan Dwayne Wade, ki se je na koncu ustavil pri 22 točkah.

Akcije Dragića:

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/731287638347530240

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/731300980705349632

Pari končnice:

Vzhod:
Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 4 : 0
Toronto Raptors – Miami Heat 3 : 3

Zahod:
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 2 : 4
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 4 : 1

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.