fbpx

[VIDEO] Izjemni Dragić svoj šov nadaljeval tudi v Torontu, Lowry ob zvoku sirene izsilil podaljšek

Dragić je z odlično predstavo navdušil tudi proti Torontu (foto: twitter).

Miami Heat je dobil prvo tekmo drugega kroga končnice proti Torontu. Že na prvi tekmi so slavili izjemno pomembno zmago na gostujočih terenu. Celoten drugi polčas so imeli vse v svojih rokah, vendar so na koncu zmagali šele v podaljšku, končni rezultat pa je bil 102 : 96 v korist gostov. Odlično je svoje delo znova opravil Dragić, ki je zablestel še na drugi zaporedni tekmi. Vročica pa nadaljuje odlično serijo, danes so namreč zmagali enajstič zapored, potem ko so presegli 100 doseženih točk.

Goran Dragić je še na drugi zaporedni tekmi v končnici presegel mejo 20-ih točk. Tokrat je Torontu nasul 26 točk in prikazal še eno izjemno predstavo, ki je Miami pripeljala do zmage. Odličen je bil njegov met za tri točke 3/4, njegov met iz igre je bil tokrat samo 50-odstotni, iz igre je namreč metal 10/20. Prispeval je še štiri skoke in dve podaji, v statistiko je vpisal tudi tri izgubljene žoge. Zelo blizu mu je bil v vseh statističnih podatkih Dwayne Wade, ki je dosegel 24 točk.

Dragićev stroj začel mleti šele ob koncu prvega polčas
Prvič polčas je na obeh straneh minil predvsem v znamenju napak. Heatsi so imeli v prvem polčasu zelo slab met iz igre, zgrešili so iz vseh mogočih položajev. Goran Dragić se je razigral šele ob koncu prvega polčasa. V zadnjih nekaj minutah je s 6 doseženimi točkami dobesedno sam ujel Toronto, njegov met v prvem delu je bil zelo slab, iz igre je metal samo 30-odstotno. Drugi polčas je Miami nadaljeval veliko bolje, Dragić je ostal vroč in je svojo ekipo popeljal v vodstvo. Z nekaterimi izjemnimi potezami je znova navduševal, vročico pa popeljal vse do 10 točk prednosti. Potem ko je v zadnji četrtini dirigentsko palico prevzel Wade, pa se je prednost gostov počasi začela topiti.

Vse akcije Gorana Dragića:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=vocZq8thPrs

Kyle Lowry ob zvoku sirene, v podaljšku Miami zanesljiv
Dragić je v zadnjih minutah dosegel tudi pomembno trojko in ko se je že zdelo, da je Miami dobil prvo tekmo, so igralci storili nekaj nepotrebnih napak. Tri sekunde do konca so Heatsi vodili za tri točke, nerazpoloženi Kyle Lowry je odgovornost prevzel nase, žoga mu je najprej celo malce ušla, na koncu pa je s sredine igrišča ob zvoku sirene zadel za podaljšek. Miami je v podaljšku igral odlično, si v obrambi priigral lepo prednost, na koncu pa znova trepetal za zmago, a na prvi tekmi proti Torontu vseeno slavil. Največ težav so gostujoči obrambi pri domačih povzročali predvsem DeMar DeRozan, Jonas Valančiunas in Terrence Ross  skupaj so dosegli namreč kar 65 točk.

Trojka Lowrya v zadnji sekundi za podaljšek:

Druga tekma med Torontom in Miamijem bo v noči na petek.

Pari končnice:

Vzhod:
Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 1 : 0
Toronto Raptors – Miami Heat 0 : 1

Zahod:
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 1 : 1
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers  1 : 0

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.