fbpx

[VIDEO] Kopitar se je vrnil po poškodbi in odločil tekmo

Po vrnitvi Kopitarja so se Kingsi veselili zmage nad Calgaryem (foto: facebook).

Anže Kopitar, ki je eno tekmo zaradi poškodbe v celoti izpustil, se je danes v svoji dvorani na ledeno ploskev vrnil na najboljši možen način. Vrnitev v slogu največjih zvezdnikov je kronal z odločilnim zadetkom. La Kingsi so premagali Calgary z 2 : 1.

Kljub temu da je Anže Kopitar manjkal samo na eni tekmi, mu je uspela vrnitev na led v slogu največjih. Z 18. zadetkom v sezoni je svoji ekipi Los Angeles Kings pred svojimi navijači za najvišja mesta v zahodni konferenci priboril izjemno pomembno zmago.

Dobra predstava Kingsov, sledi naporen ritem
Calgary je bil na gostovanju pri Kingsih enostavno nemočen. Domačini so bili celotno tekmo veliko boljši nasprotnik. Vsi trije zadetki so padli v drugi tretjini, ko je Kopitarja in druščino v vodstvo popeljal Schenn. Calgary je za izenačenje potreboval samo 2 minuti, med strelce pa se je vpisal Monahan. Potem pa je v 38. minuti na sceno stopil najboljši Slovenec Anže Kopitar in z igralcem več dosegel zmagoviti zadetek na tekmi ter Kingse popeljal do 35. zmage v sezoni. Danes so Kingsi prosti, potem pa jih čaka izjemno naporen ritem tekem. V štirih dneh jih čakajo tri tekme: najprej dve domači tekmi proti Edmontonu in Buffalu, v noči na ponedeljek pa še tekma proti neposrednemu konkurentu na zahodu, ekipi Anaheima.

G. V.