fbpx

[Video] Luka Dončić poskrbel za veličastno zmago Dallas Mavericksov in osebni rekord kariere!

Luka Dončič (Foto: epa)

Nedolgo nazaj si je naš zlati fant košarke zvil gleženj na tretji tekmi končnice košarkarskega dvoboja med Dallas Mavericksi in LA Clippers. Dončič je dokazal, da je borec, saj jih je v četrti tekmi skupaj z ekipo ugnal z rezultatom 135:133, zmagovit koš pa je dosegel v zadnji sekundi tekme in skupno dosegel 43 točk, 17 skokov ter 13 asistenc, kar je postal tudi njegov osebni rekord.

Čeprav je bil po mnenju trenerja Mavericksov Ricka Carlislea nastop Luke Dončiča na sinočnji tekmi vprašljiv zaradi zvitega gležnja, je Luka vseeno nastopil in dosegel odličen rezultat v svoji karieri. Že v drugi tekmi si je prisvojil naziv drugega najboljšega košarkaša v zgodovini končnice tekem NBA, medtem ko je v svojih prvih dveh končnicah zadel kar 70 točk, kljub temu da je žrtev številnih opazk drugih igralcev, saj so ga označili za “belega fanta”.

Včerajšnja tekma v ligi NBA je bila prav posebna, kajti bil je tudi rojstni dan Kobeja Bryanta, ki bi dopolnil 42 let, če ne bi tragično preminul v nesreči skupaj s hčerko. Dončič je ob zaključku tekme zadel zadnjo trojko, s katero je po podaljšku popeljal svojo ekipo do zmage nad LA Clippersi s končnim rezultatom 135:133, rezultat z njimi pa so izenačili z 2:2.

Njegovo trojko so navijači po celem svetu označili kot zadetek, ki se je slišal po celem svetu, kajti LA Clippersi so 9 sekund sekund pred koncem tekme zadeli trojko, s katero so že misli, da slavijo zmago. Luka jim je prekrižal načrte in je zadel trojko v zadnji sekundi iz razdalje devetih metrov in pol.

https://www.instagram.com/p/CEQZ1uwD2hO/?utm_source=ig_web_copy_link

Dončič je na sinočnji tekmi uprizoril veličastno tekmo, saj so Mavericksi v drugi četrini za LA Clippersi zaostajali kar za 21 točk, a se je Dončič ogrel in je s tekmo svoje kariere popeljal moštvo do zmage. Sinočnja tekma je za Dončiča postala prelomna, saj je dosegel svoj osebni rekord, ko je dosegel 43 točk v le eni tekmi, izvedel 17 skokov in 13 asistenc. V prihodnosti ne bi smeli dovmiti, da nas bo Luka popeljal v še več takšnih tekem in neverjetnih predstav.

Luka Dončič (Foto: epa)

Dončič je v svoji karieri v ligi NBA do sedaj zadel 3285 točk, v sezoni 2018/2019 je bilo njegovo povprečno število točk 21,2, zaradi požrtvovalnosti in trdega dela pa je v letošnji sezoni svoje povprečno število točk dvignil kar na 28,8.

Sara Kovač