fbpx

[VIDEO] Najboljši košarkar lige NBA se je poškodoval

Steph Curry se je na zadnji tekmi poškodoval in bo odsoten vsaj dva tedna (foto: twitter).

Na četrti tekmi končnice se je znova poškodoval v zadnjih dveh sezonah daleč najboljši košarkar v ligi NBA Steph Curry. Curry se je po dveh tekmah premora vrnil in se še pred koncem prvega polčasa znova poškodoval. Pred njim sta dva tedna počitka, prve preiskave naj bi pokazale, da si je nategnil vezi.

Golden State v seriji proti Houstonu vodi s 3 : 1 in je na pragu uvrstitve v drugi krog. Vsi seveda upajo, da se bo Curry čim prej vrnil, kajti z njegovo pomočjo so Warriorsi znova glavni kandidati, da osvojijo šampionski prstan.

Najprej gleženj, sedaj še koleno, Curry pa v jok
Steph Curry je bil v celoti na razpolago svojemu trenerju samo na prvi tekmi končnice. Drugo in tretjo je izpustil zaradi poškodbe gležnja, kljub manjšim bolečinam je bil nared za četrto tekmo v Houstonu. Vendar kaj, ko se ga v končnici očitno drži smola. Še pred koncem prvega polčasa, dobesedno v zadnjih sekundah, se je Curry vračal v obrambo, ko mu je spodrsnilo in ga raztegnilo. Zdravniška služba Golden State mu je prepovedala, da se vrne nazaj na parket, ob tem naj bi Curry po nekaterih podatkih celo zajokal. Včerajšnji pregled pa je pokazal, da si je najboljši košarkar zadnjih dveh sezon nategnil vezi in bo moral počivati vsaj dva tedna. Potem pa bo nov pregled pokazal, če bo v letošnji sezoni lahko sploh še igral.

G. V.