fbpx

[VIDEO] Neumnost in nesreča obeh Mercedesov prinesla zmago mladincu

Max Verstappen je postal najmlajši zmagovalec formule ena (foto: EPA).

Pred začetkom dirke za VN Španije sta bila v najboljšem položaju znova oba Mercedesa. Pričakovati je bilo novo gladko zmago te ekipe. Vendar se je vse obrnilo na glavo že v prvem krogu, ko sta Nico Rosberg in Lewis Hamilton trčila in dirko končala. Vse skupaj je izkoristil dirkač Red Bulla, komaj 18-letni Max Verstappen

Odlični Max Verstappen je vozil suvereno in tako postal najmlajši zmagovalec Formule ena v zgodovini. Kot drugi je končal Kimi Räikkönen, tretji pa je bil Sebastian Vettel.

Agresivni in jezni Hamilton ne prenaša dobro zmag Rosberga
Dirka za veliko nagrado Španije je ponudila ogromno. Takoj po startu sta namreč trčila Nico Rosberg in Lewis Hamilton Zdi se kot, da slednji zelo slabo prenaša zmage svojega moštvenega kolega. Že takoj v uvodu je Britanec poizkušal dokaj agresivno prehiteti Nemca, vendar mu je ta nekoliko zaprl pot in prišlo je do trčenja. Oba Mercedesa sta bila razbita, voznika sta neverjetno hitro končala dirko. V preteklih sezonah sta bila oba Mercedesova voznika kar nekajkrat v sporu, zaradi zadnje nesreče pa se bo situacija še nekoliko zaostrila. Neumnost glavnih favoritov letošnje sezone je odlično izkoristil Max Verstappen, ki je kljub malo izkušnjam tekmo suvereno pripeljal do konca.

Nesreča obeh Mercedesov:

Velika analiza nesreče:

https://www.youtube.com/watch?v=iWU2DZjDEeM

G. V.