[Video] Nogometna tekma se je sprevrgla v vsesplošen pretep

Na derbiju La Plate je izgledalo kot, da sta se udarili dve navijaški skupini (foto: twitter).

Nov derbi v Argentini in nov incident. Tokratni je bil veliko hujši od tistega, ki se je prejšnji teden zgodil na ‘superclasicu’. Na vrsti je bil nov, a nekoliko manj znan derbi La Plate. Tekma se je predčasno končala zaradi vsesplošnega pretepa med igralci, ki si niso prizanašali z udarci.

Na pripravljalni tekmi za Trofeo de Verano sta se pomerila dva argentinska rivala, ekipi Estudiantesa in Gimnasie. Kot smo vajeni na večjih tekmah, je bilo tudi na derbiju La Plate vzdušje izjemno vroče in napeto. Tekma se je namreč predčasno končala z vsesplošnim pretepom.

Boksarski dvoboj na nogometnem igrišču
Tudi tokrat lahko rečemo, da je bila tekma na meji regularnega, saj sta obe ekipi igrali izjemno nevarno. O tem pričajo tudi podatki o rumenih kartonih, ki jih je sodnik pokazal kar enajst, k temu pa je dodal še tri rdeče. Estudiantes je sicer v prvem polčasu povedel. A kaj, ko je nogometno predstavo ponovno zasenčilo dogajanje igralcev, ki so popolnoma izgubili razum. Po enem izmed umazanih prekrškov ob zaključku srečanja se je med nogometaši ene in druge ekipe vnel vsesplošni pretep in tekma je bila tako prekinjena. Igralci si z udarci niso prizanašali. Vidimo lahko tudi, da se je v nekem trenutku na nasprotnika spravilo večje število igralcev.

Pretep med nogometaši po prekršku:

G. V.