[VIDEO] Nor večer Kopitarja, najprej zadel za podaljšek, nato še za zmago

Anže Kopitar je z dvema zadetkoma v šestih minutah poskrbel za zmago po podaljšku (foto: twitter).

Los Angeles Kingsi še naprej nadaljujejo z dobrimi predstavami in ne popuščajo. Tokrat so pred svojimi gledalci uspeli nadoknaditi dva zadetka zaostanka in po podaljšku zmagati s 4 : 3. V šestih minutah je z dvema zadetkoma tekmo proti New York Rangersom odločil Anže Kopitar.

Zdi se, da je Anže Kopitar v zadnjem času v vrhunski formi in tudi celotna ekipa deluje tako kot takrat, ko so dvakrat postali tudi prvaki v ligi NHL.

Na pravem mestu, ko je bilo to potrebno
Kingsi, ki v zadnjem obdobju meljejo vse pred seboj, danes niso prikazali ravno najboljše predstave na ledeni ploskvi, vendar so jo s svojim znanjem in izkušnjami izsilili ter pokazali odlike največjih ekip, ki se bodo letos borile za vrh. Kingsi so na zadnjih treh tekmah sedaj dosegli 14 zadetkov. Kljub vsemu pa so se znašli v zaostanku, v 12. minuti je Miller zadel za gostujoče vodstvo, ki pa je trajalo samo 19 sekund, ko je ekspresno izenačil kapetan Dustin Brown. Neučinkovita predstava domačih je botrovala k temu, da so gostje prišli do enega zadetka v vsaki tretjini. Boyle v drugi in Haynes v tretji tretjini sta se podpisala pod gola. Na tretji gol so se Kingsi dobro odzvali in po dveh minutah ponovno preko drugega napada prišli do minimalnega zaostanka – zadel je Clifford. Pritisk domačinov je bil vse večji, vendar zadetka za izenačenje ni bilo. Potem pa je Anže Kopitar vzel stvari v svoje roke in po strelu Lučića v 56. minuti s palico preusmeril plošček in poskrbel za podaljšek. V drugi minuti podaljška je bila situacija pred vrati Rangersov podobna, le da je bil tokrat podajalec Muzzin. Navijači so slavili Kopitarja, ki je že drugič v letošnji sezoni odločil podaljšek.

Kopitarjev zadetek za podaljšek:

Zmagoviti zadetek Kopitarja:

G. V.