fbpx

[VIDEO] Nova tragedija: Tokrat umrl španski dirkač Moto2 Salom

Luis Salom je po padcu na petkovem treningu pozneje umrl (foto: twitter).

V Barceloni je ta vikend na sporedu sedma dirka motociklistične sezone. Vse skupaj pa se je začelo tragično, v petek se je namreč na drugem treningu ponesrečil in kasneje tudi v bolnišnici preminil španski dirkač razreda Moto2 Luis Salom.

Komaj 24-letni Španec se je ponesrečil ravno v domovini na dirkališču v Barceloni. Smrt Španca je pretresla svet, tako kot pred petimi leti, ko je v elitnem razredu preminil Italijan Marco Simoncelli.

Vse je bilo zaman
Luis Salom je padel v 12. zavoju, ko je izgubil nadzor nad motorjem in padel. Najprej je s hitrostjo približno 150 km/h v zaščitno ogrado priletel dirkačev motocikel, takoj za tem pa še Salom. Na kraj nesreče so takoj prihiteli reševalci in helikopter ter pomagali ponesrečencu, ki je bil hitro prepeljan v bolnišnico in bil operiran, tam pa je med posegom bitko izgubil. Mladi dirkač je najprej dirkal v razredu Moto3, kasneje tudi v Moto2, kjer je zbral 41 nastopov, štirikrat pa je stal na stopničkah. Po nesreči je seveda sledila prekinitev treninga in rdeča zastava. Organizatorji so se kljub vsem tragičnim dogodkom odločili, da vikend v Španiji izpeljejo do konca, tako da bodo jutri na sporedu tekme v vseh treh razredih. Dodali bodo nekaj sprememb, saj bodo uporabljali konfiguracijo proge, kakršno sicer na dirkališču v Montmellu uporabljajo za potrebe formule ena.

Nesreča Saloma:

https://www.youtube.com/watch?v=DOD7QEbevNM

G. V.