fbpx

[VIDEO] Dragić ob odsotnosti zvezdnikov Miamija še bolj blestel

Dragić brez zvezdnikov Miamija igra kot prerojen (foto twitter).

Goran Dragić je bil še pred kratkim na listi, da zapusti klub, danes pa je s svojo drugo odlično predstavo zapored pokazal, zakaj je eden izmed boljših organizatorjev igre v ligi NBA. Ob drugi zaporedni zmagi Miamija s 114 : 94 je Gogi dosegel kar 24 točk in ponovno je treba poudariti, da na parketu ni bilo prvih dveh zvezdnikov Miamija – Chrisa Bosha in Dwayna Wada.

Ko v ekipi Heatov manjkata oba prva zvezdnika, ta deluje bolj poletno in s tem seveda pridejo tudi rezultati. Takrat, ko sta v ekipi tudi Chris Bosh in Dwayne Wade, Dragić in njegovi soigralci enostavno ne pridejo do pravega izraza in so nekako v senci dveh velikih imen. Za akcijo tekme je poskrbel Goran Dragić, ki je z neverjetno podajo med nogama podal soigralcu za zabijanje.

Orkan Heat brez velikih zvezdnikov
To je druga dobra predstava Gorana Dragića, ki je včeraj najprej dosegel dvojni dvojček, danes pa je še izdatneje pomagal svoji ekipi do nove pomembne zmage. Za Miami, ki je celotno tekmo suvereno držal v svojih rokah, imajo zasluge za zmago predvsem trije košarkarji, ki so presegli mejo 20 točk. Hassan Whiteside, ki se je danes vrnil po odsluženi kazni, je zbral neverjetnih 23 skokov in dosegel 25 točk. Loul Deng, ki je bil že včeraj eden izmed boljših, je tudi danes prišel do izraza s 27 točkami in 10 skoki. Dragić je v nekaj manj kot 30 minutah ob metu iz igre 9/20 dosegel 24 točk, zbral 7 skokov in 8 asistenc. Tudi Beno Udrih je prispeval soliden delež k pomembni zmagi – v 18 minutah je namreč ob štirih skokih in dveh podajah dosegel sedem točk.

Prva zmaga novega trenerja
Po dolgem času so se zmage veselili tudi New York Knicksi, ki so prvič zmagali pod vodstvom novega trenerja Kurta Rambisa. Danes so v gosteh premagali Minnesoto Timberwolves z 103 : 95. Saša Vujačić je tokrat vendarle dobil priložnost, a se v sedmih minutah ni vpisal med strelce. Prispeval je samo dve asistenci.

G. V.