fbpx

[VIDEO] Od bedaka do junaka: Eden Hazard zablestel s pravo mojstrovino

Eden Hazard je proti mestnemu tekmecu zablestel s prekrasnim zadetkom (foto: EPA).

Belgijski nogometaš Eden Hazard je bil celotno letošnjo sezono na udaru hudih kritik. Strelska kriza prvega zvezdnika Chelseaja lanske sezone je trajala vse do konca aprila. Hazard pa je v zadnjem obdobju znova našel svojo staro formo, na londonskem derbiju je zablestel s pravo mojstrovino.

Eden Hazard je bil tako kot Chelsea večino letošnje sezone razglašen, kritike na njegov račun pa so bile povsem upravičene.

Drugič zapored zadel za prvenstveno lovoriko
Še lansko sezono je bil Hazard izbran za najboljšega igralca Premier League s 14 zadetki. Letos pa je njegov položaj popolnoma drugačen. Zaradi njegovih slabih predstav so bili mediji z njim neusmiljeni, izgubil pa je tudi svoje mesto v začetni enajsterici modrih. V zadnjem mesecu dni pa se je Hazard očitno prebudil iz dolgega zimskega spanca. V manj kot desetih dneh je dosegel tri zadetke in znova opozoril nase. Proti Tottenhamu je tekmo začel na klopi. Trener Hiddink ga je takoj ob začetku drugega polčasa poslal v igro, saj je Chelsea zaostajal za dva zadetka. Belgijec je prinesel v igro svežino in znova pokazal svoje kvalitete. V 83. minuti je prišel tudi njegov trenutek, po krasni akciji je dosegel tudi zadetek za izenačenje. Četrti zadetek na tekmi je bil fascinanten, saj Belgijec bolj natančno ne bi mogel zadeti. Hazard je s tem zadetkom Leicester Cityju prinesel lovoriko – a to ni njegov prvi tovrsten gol, saj je tudi lani svoji ekipi na ta način priigral to laskavo lovoriko.

Zadetek Hazarda za izenačenje:

G. V.