fbpx

[VIDEO] Odlična predstava Anžeta Kopitarja za zmago Kingsov

Anže Kopitar je bil najboljši posameznik Kingsov ob visoki zmagi (foto: twitter).

Los Angeles Kingsi so po porazu z Anaheimom danes svojo jezo stresli nad ekipo Vancouvra, ki so jo premagali s 5 : 1. Odličen večer je tudi za Anžetom Kopitarjem, ki je bil ob zmagi ključni mož ekipe z dvema podajama in enim zadetkom.

Potem ko so Kingsi predali prvo mesto v Pacifiški diviziji, so danes po dolgem času dosegli več kot 2 zadetka in slavili zanesljivo zmago. Svoj dvajseti zadetek v letošnji sezoni je prispeval tudi Anže Kopitar.

Hiter zaostanek jih je razjezil za končno “petardo”
Kingsi so tekmo pričeli nekoliko v “krču”, tako v prvi tretjini ni bilo zadetkov. Domači navijači pa so se za glave prijeli na začetku druge tretjine, ko je v 23. minuti Vancouver v vodstvo popeljal Hamhuis. Vendar je bil to očitno glavni razlog, ki je Kingse tako razjezil, da so zaigrali zbrano in tudi veliko bolj napadalno. Na sceno je stopil tudi Anže Kopitar in v 31. minuti prispeval svojo prvo asistenco na tekmi, plošček je v mrežo za izenačenje pospravil Drew Doughty. Že čez 2 minuti je zadel še Kopitar – in s tem izjemno lepim zadetkom Kingse popeljal v vodstvo. V zadnji tretjini so LA Kingsi v samo 5 minutah zadeli še trikrat in slavili zanesljivo zmago. Še tretjo točko na tekmi in drugo podajo je zabeležil Kopitar, ki je podal za zadetek Carterju in bil tako najbolj zaslužen, da je zmaga ostala doma. Pozneje sta mrežo zatresla še Lecavalier in drugič na tekmi Carter.

Kralji so danes po več kot mesecu dni dosegli več kot 3 zadetke na tekmi. Zmanjšali so tudi zaostanek – na le točko – za Anaheimom.

Izjemen zadetek Kopitarja za vodstvo:

G. V.