fbpx

[VIDEO] Padec in poškodba Vonnove, Ilka Štuhec 11.

Lindsey Vonn je grdo padla in si poškodovala koleno ter najbrž že končala letošnjo sezono (foto: epa).

Lindsey Vonn je grdo padla na superveleslalomu v Soldeu v Andori. 31-letna Američanka si je spet poškodovala koleno in je tako najbrž že zaključila letošnjo sezono, kar Lari Gut odpira prosto pot do velikega kristalnega globusa. Z 11. mestom se je izkazala tudi Ilka Štuhec.

Tekma je bila najprej za tri ure prestavljena, nato pa so se tekmovalke vendarle spustile po progi. Zmagala je Federica Brignone, druga je bila Laurenne Ross, tretja pa Tamara Tippler. Tekmo je zaznamoval grd padec Lindsey Vonn, ki je zaradi poškodbe kolena najbrž že končala letošnjo sezono.

Konec sezone za Vonnovo
Američanka je zdrsnila in si poškodovala levo koleno ter je najverjetneje že zaključila letošnjo sezono. Vonnovo so po padcu najprej imobilizirali, nato pa so jo na saneh odpeljali v dolino, od tam pa v bolnišnico. To pomeni, da bo veliki kristalni globus najverjetneje osvojila Lara Gut, ki je bila danes 16. in v skupnem seštevku svetovnega pokala za Vonnovo zaostaja za pičlih osem točk. Bo pa Američanka najverjetneje ostala brez malega globusa tudi v ostalih disciplinah, izjema je smuk, kjer ima Vonnova skoraj neulovljivo prednost. Solidno vožnjo je prikazala tudi Ilka Štuhec, ki je zasedla 11. mesto, medtem ko se Maruši Ferk (39.) in Vanji Brodnik (43.) ni uspelo uvrstiti med dobitnice točk.

Padec Lindsey Vonn na današnjem superveleslalomu:

https://www.youtube.com/watch?v=K9jluLmVXDo

Rezultati superveleslaloma:
1. Federica Brignone
2. Laurenne Ross
3. Tamara Tippler.
4. Sofia Goggia
5. Elena Fanchini

11. Ilka Štuhec

39. Maruša Ferk
42. Vanja Brodnik