fbpx

[VIDEO] Padla rekord in vratnica, Madžari pa presenetili Avstrijce

Madžari so se presenetljive zmage in zadetka veselili z navijači (foto: twitter).

Avstrija, ki je veljala za tihega favorita, je danes razočarala svoje navijače in izgubila proti sosednji Madžarski z 2 : 0. Tekma bi se lahko odvijala popolnoma drugače, če bi Alaba v 30. sekundi zatresel mrežo in ne vratnice. Ekipi sta sicer pokazali, da lahko svojim nasprotnikom povzročata ogromno težav, vendar za kakšen večji uspeh jim manjkajo kvalitetnejši igralci.

Na sosedskem derbiju med Avstrijo in Madžarsko je padel rekord, saj je vratar Madžarske Gabor Kiraly postal najstarejši igralec, ki je kadarkoli zaigral na EURU. Vratar, ki je znan predvsem po tem, da vedno nosi trenirko, je star 40 let in 74 dni. Svoj rekord bo na prihodnjih dveh tekmah po vsej verjetnosti še popravil. Danes je proti Avstriji odigral odlično tekmo in pokazal, da kljub starosti še ni za odpis, zaustavil je štiri strele, ki so leteli proti njegovim vratom.

Gabor Kiraly je postal najstarejši nogometaš, ki je nastopil na EURU (foto: facebook).

Gabor Kiraly je postal najstarejši nogometaš, ki je nastopil na EURU (foto: Facebook).

SKUPINA F

Avstrija 0 : 2 Madžarska (0 : 0)
Szalai 62., Stieber 87.
Rdeči karton: Aleksandar Dragović 66. min (Avstrija).

Prva priložnost se je Avstrijcem ponudila takoj po začetku. Alaba je pokazal, da je prvi zvezdnik in igralec, preko katerega bo potekala igra. V 30. sekundi je namreč s strelom od daleč stresel vratnico. Če bi njegov poizkus končal v mreži, bi bil to najhitrejši gol na EURO do sedaj. Rekordni zadetek tako še naprej ostaja pri 67. sekundah. Nekoliko pozneje je znova ustrelil Alaba, vendar je bil dovolj oviran, da ni mogel bolje zaključiti. Madžari so poizkušali predvsem od daleč, a so bili nenevarni. Novo, lepo priložnost za rdeče-bele je zapravil Junuzović, ki je sicer dobro streljal, vendar mu je veselje preprečil 40-letni vratar Kiraly. Nekaj minut pozneje pa je po Arnautovićevi podaji Harnik sicer nekoliko s strani zgrešil prazna vrata in slabo zadel žogo. Edino pravo priložnost za Madžare je zapravil Dzsudzsak, ki je meril mimo vrat. Tudi v drugem polčasu so imeli Avstrijci vsaj na začetku pobudo, potem pa so v 62. minuti Madžari izpeljali lepo akcijo, ki jo je izkoristil Szalai. Da je bila za Avstrijo naloga še težja, je v 66. minuti svoj drugi rumeni karton prejel Aleksandar Dragović zaradi prekrška v napadu. Avstrijci so poizkušali priti do izenačenja, vendar se je poznala odsotnost enega igralca in njihovi nasprotniki so v enem izmed protinapadov odločili tekmo ter preko Stieberja prišli do zmage z 2 : 0. Madžari so prišli do pomembnih treh točk.

Alabi je najhitrejši zadetek v zgodovini preprečila vratnica:

https://twitter.com/HomeBayern_/status/742754868515852288

Portugalska – Islandija (21:00)

SKUPINA F
Madžarska         1   1 0 0  2 : 0  3
Portugalska       0   0 0 0  0 : 0  0
Islandija             0   0 0 0  0 : 0  0
Avstrija              1   0 0 1  0 : 2  0

G. V.