fbpx

[VIDEO] Pele so pesti in padali udarci na derbiju dveh največjih rivalov v Srbiji

Pretep na derbiju med Crveno zvezdo in Partizanom (foto: PrtSc/youtube).

Kot vemo, so veliki derbiji predvsem čustveni, tako je tudi v Srbiji, kjer vlada neskončno dolgo rivalstvo med Partizanom in Crveno zvezdo. Ne samo za navijače, tudi za igralce je ta derbi posebna tekma. In ravno te izlive čustev smo lahko videli na hokejski tekmi v srbski ligi.

Po koncu druge tretjine so namreč na ledeni ploskvi med igralci obeh ekip zapele pesti in razvil se je množičen pretep. Vse skupaj je bilo za gledalce derbija prava poživitev.

Ni važen šport, ampak so pomembna čustva in pripadnost klubu
Največje rivalstvo med Partizanom in Crveno zvezdo zagotovo obstaja na nogometnih in košarkaških tekmah. Vendar so pred nekaj dnevi tudi hokejisti enih in drugih pokazali, da vedo, kaj pomeni veliki derbi med tema dvema kluboma. Ponavadi na takšnih tekmah razgrajajo navijači, na tej hokejski tekmi pa je bilo tokrat drugače. Po koncu druge tretjine so se med seboj namreč udarili kar igralci, medtem ko so zapuščali ledeno ploskev. Vse skupaj se je sprevrglo v množičen pretep na ledu, ki so ga po nekaj minutah vendarle uspeli umiriti. Tekmo so na koncu dobili rdeče-beli. Vroče in napeto vzdušje pa je bila prava uvertura za nogometni derbi med tema dvema rivaloma, ki bo v soboto ob 17. uri.

G. V.