[VIDEO] Peter Prevc: “Na tekmi se vse družinske vezi prekinejo.”

Peter Prevc je na najlepši možen način začel leto 2016 (foto: Nova24tv).

Peter Prevc, naš najboljši smučarski skakalec in tudi športnik leta, je sredi glavnega tekmovalnega ritma. Trenutno poteka novoletna skakalna turneja, kjer Peter nosi rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu in velja za glavnega favorita. Kljub zasedenemu urniku smo ga uspeli ujeti in z njim poklepetati. 

Glede na to, da je Domen njegov brat in hkrati konkurent, nas je zanimalo, ali je to kakšna spodbuda ali morda celo ovira. “Na tekmah bolj kot ne to nima nobene veze. Tam je vseeno, če je to Kranjec, Schlierenzauer ali je to Prevc Domen. Takrat se vse družinske vezi prekinejo za nekaj časa.” Dodaja pa, da je na ta račun veliko šal, ki jih sliši izven tekme, predvsem o tem, da se mora paziti “tamal’ga Domna”.

Trije bratje, vsi smučarski skakalci
Ob najstarejšem bratu Petru (23 let) in najmlajšem bratu Domnu (16 let) je tudi tretji brat v družini Prevc skakalec. Cene (19 let) odlično skače v kontinentalnem pokalu, točke je dosegel tudi že v svetovnem pokalu, in sicer v domači Planici. Na vprašanje, ali lahko kdaj pričakujemo kar trojno zmago bratov Prevc, Peter odgovarja, da “teoretične možnosti sicer obstajajo, ampak bo čas pokazal, kako se bodo stvari odvijale.”

Družina s petimi otroki postavlja drugačne prioritete
Peter ima poleg dveh bratov še dve mlajši sestri. Pravi, da je bila družina tista, ki je s svojo postavitvijo prioritet tudi pripomogla k njegovemu uspehu. “Če jih je v družini toliko na kupu, veš, da moraš kompromise sprejemati.” Pravi, da sicer v razvoju svoje športne kariere ni hitro napredoval. Največji napredek je imel v starosti med 15 in 17 leti, ko je prišel iz mladinske ekipe v svetovni pokal, nato pa se je napredek ustavil. “Upam, da se zdaj še dolgo ne bo ustavil,” dodaja Prevc.

Kdaj je vedel, da želi biti skakalec, kakšen je njegov običajen dan in še veliko več, lahko izveste v prispevku.

Anja Dangubič