[Video] Po grdem padcu Avstrijca odpeljali s helikopterjem

Georg Streitberger je grdo padel in končal v bolnišnici (foto: epa).

Na smukaški dirki v Kitzbühelu smo spet videli nekaj padcev, najhuje pa jo je odnesel Avstrijec Georg Streitberger, ki je po padcu končal v bolnišnici. Ni pa bil to edini padec na današnjem smuku v Kitzbühelu.

Na koncu je zmagal Italijan Peter Filli, ki je bil za 37 stotink hitrejši od Švicarja Beata Feuua, tretji pa je bil še en Švicar Carlo Janka. Edini Slovenec, ki je nastopil je bil Boštjan Kline, ki je končal na predzadnjem, 23. mestu

Tekma zaradi varnostnih razlogov prekinjena
Proga na Streifu, je upravičila svoj sloves najbolj nevarne proge na svetu. Kar šest od 30 tekmovalcev, ki so štartali je padlo. Med njimi sta bila glavna favorita Hannes Reichelt in Aksel Lund Svindal. Najhuje med vsemi jo je odnesel Avstrijec Georg Streitberger, ki je po padcu končal v bolnišnici, kjer so ugotovil, da ima strgane kolenske vezi. Od naših je s številko 23 nastopil le Boštjan Kline, ki je z visokim zaostankom (+3.57) osvojil predzadnje 23. mesto  med vsemi tekmovalci, ki so prišli do cilja. Kljub temu je osvojil novih 8 točk za svetovni pokal. Priložnosti za nastop pa nista dobila preostala naša – Andrej Šporn in Klemen Kosi sta tako kot še 27 drugih tekmovalcev ostala brez nastopa. Razlog za prekinjeno tekmo je bila skrb za varnost tekmovalcev, saj je obstajala bojazen, da bo med slabšimi tekmovalci prišlo do še večjega števila padcev in posledično poškodb.

Jutri je v Kitzbühelu na sporedu še slalom.

Padec Georga Streitbergerja:

R. V.