fbpx

[VIDEO] Po preobratu so se veselili lovorike, vdrli na igrišče in ga uničili

Navijači so po osvojenem naslovu vdrli na igrišča in ga dodobra uničili (foto: twitter).

Če ste mislili, da se samo v Sloveniji dogaja, da po osvojenem naslovu navijači pritečejo na igrišče in se veselijo skupaj z nogometaši, ste se pošteno zmotili. Ta konec tedna se je to zgodilo na Škotskem, kjer je nogometašem Hiberniana uspel velik preobrat, navijači so po koncu tekme vdrli na igrišče ter dodobra uničili travnato zelenico in še marsikaj drugega.

V finalu škotskega pokala sta se nekoliko presenetljivo pomerili dve ekipi, ki igrata v drugi ligi. Zato je bilo na eni strani veselje še toliko večje, prav tako tudi razočaranje. Prizorišče tekme je bil stadion Hampden park, ki pa še nekaj časa ne bo imel takšne podobe, kot jo je imel pred tekmo.

Trpeli tudi poraženi navijači in igralci
Tekma med Rangersi in Hibernianom je bila polna preobratov. Ko je že vse kazalo na podaljšek, je v 92. minuti padel zadetek za 3 : 2 in Hibernian se je dokopal do naslova škotskih pokalnih prvakov. Po koncu tekme je sledil vdor navijačev na igrišče in v nekaj trenutkih je bilo kar lepo število gledalcev že na igrišču, nato pa se je začelo uničevanje igrišča in tudi nasilje. Goli in travnata zelenica – vse to je bilo po tekmi povsem uničeno, kakšna je celotna škoda, še ni jasno. Nekateri navijači so šli celo tako daleč, da so žalili nasprotnikove nogometaše in jim podelili celo kakšno zaušnico. Prišlo pa je tudi spopada med navijači obeh klubov.

Vdor navijačev na igrišče:

https://www.youtube.com/watch?v=3hU8iWB-bps&feature=youtu.be

Po tekmi je prišlo tudi do nasilja:

https://www.youtube.com/watch?v=eLMYTWx-MAc&feature=youtu.be