fbpx

[Video] Poglejte si vrhunce četrtkovega košarkarskega večera

Košarkarski as Zoran Dragić (Foto: STA)

Po včerajšnji košarkarski poeziji v Stožicah, ko  je Slovenska košarkarska reprezentanca vknjižila tretjo zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023, je Košarkarska zveza Slovenije za vse tiste, ki si tekme niso mogli ogledati, pripravila najboljše akcije večera.

V razprodanih Stožicah je slovenska košarkarska reprezentanca v četrtek premagala Hrvaško s 97 proti 69 in se uvrstila v drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Že v prvi četrtini je tekmecem pobegnila za 25 točk. Slovenci so bili na nogah, dihali so s slovensko reprezentanco, ki sta jo tokrat dopolnjevala še dva slovenska asa, Zoran Dragič in Luka Dončič. Ker si tekme niso mogli ogledati vsi, je Košarkarska zveza Slovenije pripravila nekaj najboljših akcij večera.

“Dobro jutro Slovenija! Za zajtrk vam bomo danes postregli z najlepšimi akcijami včerajšnjega večera. Pa lep petek! #mojtim #reprezentanca #ZmagaZaSlovenijo”, so zapisali na Twitterju iz Košarkarske zveze Slovenija.

Četrtek je v Stožice prinesel pravi košarkarski praznik, navijači so se pred dvorano začeli zbirati že dobri dve uri in pol pred tekmo, dvorana pa je bila praktično napolnjena že dobrih 45 minut pred prvim sodniškim metom.

Slovenski navijači so bili že pol ure pred začetkom na nogah, ob spektaklu organizatorjev, kjer ni manjkal nastop harmonikarjev. Ob njihovi spremljavi so slovenski navijači na nogah zapeli ponarodelo V dolini tihi. Ob grafični podobi z modro-belimi listi papirja ob slovenski himni, ob kateri se je v dvorani izrisal napis Slovenija in moj tim, pa je bilo vzdušje v dvorani naravnost božansko.

Tanja Brkić