fbpx

[VIDEO] Prestižno slavje v Madridu po osvojeni undecimi, zapel tudi Ronaldo

Veličastna otvoritev na Santiagu Bernabeu (foto: facebook).

Evropski klub z največ trofejami Real Madrid je svoje praznovanje po osvojeni Ligi prvakov nadaljeval v Madridu. Navijači belega baleta so komaj čakali, da pozdravijo svoje ljubljence, ki so prve razveselili še drugič v treh letih. Prešerno slavje je naprej potekalo na ulicah, pozneje pa so se glavni akterji preselili še na stadion, kjer jih je znova čakal nepozaben sprejem.

Real Madrid je v soboto dvignil visoko v zrak že svojo enajsto lovoriko v Ligi prvakov, tako imenovano “undecimo”. Slavje po prihodu igralcev domov je bilo seveda temu primerno. Osvojena lovorika je prinesla hkrati tudi veliko prijetnih obveznosti za vse nogometaše, a nekateri letošnje sezone še zdaleč niso končali, saj jih sedaj čaka še Evropsko prvenstvo v Franciji.

Slavje na ulicah:

https://www.youtube.com/watch?v=YRXXIxY2t_4

Florentino Perez že napovedal boj za “duodecimo”
Predsednik in prvi mož galaktikov Florentino Perez, ki ima vedno najvišje možne cilje, se je nove lovorike, ki jo bo kaj kmalu postavil poleg ostalih desetih evropskih pokalov, še kako razveselil. Vendar je Perez že povedal, da se v prihodnji sezoni ne bo zadovolil samo s povprečjem. “Naš novi cilj je ‘duodecima’, dvanajsti evropski naslov. To je naša nova misija,” je dejal zahtevni predsednik, ki posveča v zadnjem obdobju več pozornosti Ligi prvakov kot pa državnemu prvenstvu. “Evropskega naslova ne posvečamo le našemu mestu, ampak tudi našim navijačem v Iraku, ki so jih ubili skrajneži,” se je Florentino Perez spomnil preminulih žrtev napada v Iraku.

Slavje na stadionu:

Zidane se je vpisal v zgodovino in postal še bolj priljubljen
Francoski trener je zagotovo eden izmed najbolj zaslužnih, da se je kraljevi klub veselil enajste lovorike v tem tekmovanju. Po prevzemu vajeti je vsem skeptikom zaprl usta in Real dobesedno dvignil iz zelo neugodnega položaja. Najprej je potreboval nekaj časa, da je spoznal ekipo, nato pa je madridski stroj začel mleti vse pred seboj. Z zmago v finalu si je zagotovo prislužil to, da bo tudi v prihodnji sezoni sedel na klopi galaktikov. Nekdanji nogometaš belega baleta je s to lovoriko postal v očeh navijačev še bolj priljubljen. Zidane se je z osvojenim naslovom vpisal tudi v zgodovino. Postal je prvi francoski trener, ki je osvojil Ligo prvakov. Kot drugo, kar pa je še nekoliko bolj pomembno, je, da je nekdanji francoski virtuoz postal prvi človek na svetu, ki je v Ligi prvakov slavil v treh različnih vlogah. Najprej kot igralec, pred dvema letoma kot pomočnik, letos pa kot glavni trener. V tej vlogi se mu zagotovo obeta lepa kariera, v zraku je čutiti, da bi lahko v Madridu ostal celo dlje časa, pa čeprav pri Perezu ni navada, da bi trenerji v klubi ostali dlje kot štiri leta.

Zinedine Zidane je Ligo prvakov kot prvi osvojil v treh različnih vlogah (foto: twitter).

Zinedine Zidane je Ligo prvakov kot prvi osvojil v treh različnih vlogah (foto: Twitter).

C. Ronaldo pel in se zabaval
Na Santiagu Bernabeu je mikrofon v svoje roke prejel tudi prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo. Stroj za zadetke se je zahvalil navijačem: “Brez vaše podpore ne bi mogli osvojiti tega pokala. Hvala, da ste verjeli v nas. Počutim se počaščenega, da lahko nosim ta dres.” Več kot očitno je, da se Ronaldo v Madridu počuti odlično in da bo tam ostal še kar nekaj časa. Še enkrat več je poudaril, da je v belem dresu, ki mu tako zelo pristoji, srečen. Potem pa je na noge dvignil celoten stadion in skupaj z navijači zapel pesem Asi, asi, asi gana el Madrid.

G. V.