fbpx

[VIDEO] Pretep navijačev pred finalno tekmo Lige Evrope

Navijači obeh ekip so nekoliko pokvarili vse skupaj s pretepom (foto: twitter).

Ja, prav ste prebrali. Tudi na tako veliki evropski tekmi se dogajajo takšne stvari. V švicarskem Baslu se je včeraj zvečer odvijala finalna tekma Lige Evrope, ki jo je na koncu dobila ekipa Seville – in slavila že svoj tretji zaporedni naslov. Če je od začetnega sodnikovega žvižga potekalo vse po pričakovanjih, pa pred tem ni bilo čisto tako. Popoldne so bili mimoidoči na ulicah Basla priča pretepu, na samem ogrevanju pa je počilo tudi blizu travnate zelenice, kjer so se udarili navijači obeh ekip.

Medtem ko so ljubitelji nogometa in večina navijačev čakali na spektakel na St. Jakob Parku, so pesti pele najprej na ulicah, nato pa še na stadionu.

Dogodki z ulic v Švici pred tekmo (foto: facebook).

Dogodki s švicarskih ulici pred tekmo (foto: Facebook).

Ne dogaja se samo v Sloveniji, ampak tudi drugje
Vročekrvni navijači obeh ekip so se srečali nekje na ulicah Basla in se zapletli v vsesplošen pretep. Po zraku so na vse strani leteli stoli, vendar je bil to zgolj prvi polčas pretepa – kaj več pa policija ni želela povedati. V zadnjem mesecu smo lahko tudi v Sloveniji slišali ogromno na račun obnašanja navijačev, ob čemer so nekateri celo dejali, da se takšne stvari v bolj nogometnih državah ne dogajajo, a so se očitno močno zmotili.

Pretep med navijači je imel tudi drugi polčas na stadionu (foto: facebook).

Pretep med navijači je imel tudi drugi polčas na stadionu (foto: Facebook).

Nepričakovani pretepi za organizatorje
Na stadionu se je med ogrevanjem obeh enajsteric zgodil še drugi pretep med navijači obeh ekip. Po podatkih naj bi pesti zapele predvsem zato, ker organizatorji tekme niso pričakovali, da bi sploh lahko prišlo do takšnega obračuna med navijači, ki niso ravno štedili z udarci. Za preslabo varnost na prizorišču in v širši okolici je kriv organizator; Basel se v tem pogledu ni ravno najbolj izkazal. Do vsesplošnega pretepa je prišlo le nekaj metrov stran od travnate zelenice, na kateri so se med tem že ogrevali nogometaši obeh ekip. Čez nekaj minut pa je vendarle posredovala policija in še nekateri nogometaši Seville.

Pretep navijačev med ogrevanjem:

G. V.