fbpx

[VIDEO] Rekorder Cristiano Ronaldo zapravil nemogoče

C. Ronaldo je postavil nov mejnik, vendar kljub vsemu ni imel svojega dne (foto: Twitter).

Za nami je še zadnji dan drugega kroga skupinskega dela evropskega nogometnega prvenstva v Franciji. Izjemno zanimiv dan so z zelo zanesljivo zmago najprej odprli Belgijci. Za konec pa smo videli še drugi neodločen rezultat brez zadetkov na tem prvenstvu. Vendar je bilo priložnosti za zadetke na tekmi med Avstrijo in Portugalsko ogromno, predvsem za slednje, ki so še drugič remizirali. Prvi zvezdnik prvenstva pa znova ni imel svojega dne, saj je med drugim zgrešil enajstmetrovko.

Cristiano Ronaldo je danes zbral svoj 128. nastop za portugalsko reprezentanco in s prvega mesta izrinil Luisa Figa. Ni potrebno posebej poudarjati, da gre še za en njegov dosežek v nizu rekordov. Sedaj je tudi najboljši strelec vseh časov Portugalske z 58 zadetki. Danes bi to statistiko lahko še popravil, vendar zopet ni imel svojega dneva – zgrešil je namreč enajstmetrovko. In če se kdo sprašuje, kdo je boljši oziroma slabši izvajalec enajstmetrovk – Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo – je odgovor: nobeden izmed njiju, saj sta najboljša igralca na svetu v svojih karierah doslej zgrešila enako število enajstmetrovk – vsak 19.

SKUPINA F

Portugalska 0 : 0 Avstrija
Zgrešena 11-m: Cristiano Ronaldo 79.min (Potugalska).

Portugalska je prikazala podobno predstavo kot na prvi tekmi proti Islandiji. Igrali so napadalno, vendar žoga znova ni in ni hotela v nasprotnikovo mrežo. V prvem polčasu gre izpostaviti predvsem dve lepi priložnosti Nanija, ki je bil obakrat premalo natančen – v enem poskusu je celo zatresel vratnico. V drugem delu pa je do priložnosti začel prihajati tudi prvi zvezdnik C. Ronaldo. V uvodu je z desnico zgrešil po lepi podaji s strani, do naslednje njegove priložnosti je minilo kar nekaj časa. Avstrijci so se dobro branili in nasprotnikom niso puščali veliko prostora. V 79. minuti pa so Portugalci prišli do enajstmetrovke, Hinteregger je na nepravilen način zaustavil Ronalda, vendar je ta z bele točke zadel zgolj vratnico. Pet minut zatem se je kapetan s sedmico na hrbtu že veselil zadetka, vendar je bil ta zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen. Portugalci kljub velikemu številu strelov znova niso dosegli zadetka. Obe reprezentanci, ki sta bili favoritinji skupine, sta se pred zadnjo tekmo skupinskega dela znašli v zelo težkem položaju, saj obe – še posebej Avstrija – potrebujeta zmago .

https://twitter.com/BarcaBboy/status/744268831787356160

Islandija 1 : 1 Madžarska (1 : 0)
Sigurdsson 40./11-m; Saevarsson 88./ag

V Marseillu sta se pomerili državi, ki sta na prvi tekmi presenetili in nista izgubili proti favoriziranima reprezentancama. Danes pa sta si obe ekipi želeli zmage, ki bi praktično že pomenila napredovanje v osmino finala. Prvi zadetek je padel v 40. minuti, ko je sporno enajstmetrovko uspešno izvedel Sigurdsson in Islandijo popeljal v vodstvo. Madžarska, ki je na prvi tekmi premagala sosedo Avstrijo, je celoten drugi polčas lovila izenačenje, s kar nekaj sreče pa jim je uspelo šele v 88. minuti. Po predložku je namreč Saevarsson žogo poslal v lastno mrežo za izenačenje. V sodniškem dodatku bi lahko padel še en zadetek, vendar Sigurdsson v 95. minuti prostega strela ni znal izkoristiti.

SKUPINA F
Madžarska        2   1 1 0  3 : 1  4
Portugalska       2   0 2 0  1 : 1  2
Islandija             2   0 2 0  2 : 2  2
Avstrija              2  0 0 1  0 : 2  1

SKUPINA E

Belgija 3 : 0 Irska (0 : 0)
Lukaku 48., 70., Witsel 61.

Belgija, ki je na prvi tekmi proti Italiji razočarala in izgubila, je tokrat proti Irski pokazala povsem drugačen obraz in slavila z visokim rezultatom 3 : 0. Belgijski trener je v začetni postavi storil nekaj sprememb in najvišje rangirana evropska reprezentanca je nadzorovala potek srečanja ter bila boljša v vseh pogledih. Zadetka v prvem polčasu jim sicer ni uspelo doseči, jim je pa zato toliko bolje steklo v drugem delu. Že v samem uvodu drugega dela so zadeli preko Lukakuja, dobro razpoložena sta bila tudi De Bruyne in Hazard. Pod drugi zadetek se je vpisal vezist Witsel, tretjega pa je dosegel prvi napadalec sicer zelo mlade reprezentance Belgije. Irska je bila po dobri igri proti Švedski tokrat brez možnosti in se bo po vsej verjetnosti na tekmi proti Italiji poslovila od prvenstva.

SKUPINA E
Italija*          
2   2 0 0  3 : 0  6
Belgija           2   1 0 1  3 : 2  3
Švedska       2   0 1 1  1 : 2  1
Irska             2   0 1 1  1 : 4  1

G. V.