fbpx

[VIDEO] Rezervista poskrbela za preobrat Anglije v zadnjih sekundah in za zmago nad sodržavljani

Rezervist Daniel Sturridge je bil veliki junak Anglije ob zmagi nad Walesom, potem ko je v 92. minuti dosegel zmagoviti zadetek (foto: epa).

Anglija je dobila državljanski dvoboj z nogometaši Walesa. Reprezentanci Anglije in Walesa sta namreč danes bili državljansko bitko Velike Britanije, ki so jo v pravi srhljivki na koncu dobili Angleži. Valižani so v prvem polčasu sicer povedli z odlično izvedenim prostim strelom Garetha Bala, a je bilo to na koncu premalo za nove točke.

Anglija je v drugem polčasu najprej izenačila z zadetkom enega izmed junakov letošnjega naslova Leicester Cityja v angleški Premier ligi – Jamieja Vardyja, nato pa z zadetkom Daniela Sturridga. V 2. minuti sodnikovega podaljška so prišli do svoje prve zmage na prvenstvu in stanje v skupini močno zapletli.

Več kot 32 let dolga tradicija ostaja neprekinjena
Anglija je s 67. zmago v 102. medsebojnem obračunu nadaljevala več kot 32 let dolgo tradicijo nepremaganosti. Levi so prvi polčas dobili ter bili z eno nogo in pol že v nadaljevanju tekmovanja, a so se Angleži pobrali ter prvič na velikih tekmovanjih prišli do zmage, potem ko so v prvem polčasu že zaostajali. Srečno roko pri menjavah je imel tokrat angleški selektor Roy Hodgson, ki je nerazpoložena Sterlinga ter Kana zamenjal s strelcema obeh zadetkov – Sturridgom ter Vardyjem. Pred zadnjim krogom so v igri za napredovanje v skupini B še vse reprezentance, v najboljšem položaju pa je z današnjo zmago prav Anglija.

Vrhunci in goli tekme:

https://www.youtube.com/watch?v=FbnYPOjrEA0

 

ANGLIJA – WALES 2:1 (0:1)
Vardy 56., Sturridge 92.; Bale 42.

Lestvica:              
ANGLIJA      2 1 1 0 3:2  4
WALES       2 1 0 1 3:3  3
SLOVAŠKA      2 1 0 1 3:3  3
RUSIJA       2 0 1 1 2:3  1