fbpx

[VIDEO] Še drugi domači poraz Kingsov

Anže Kopitar je s Kingsi doživel še drugi poraz (foto: twitter).

Los Angeles Kingsi so morali tudi na drugi tekmi končnice pred domačimi gledalci priznati premoč San Joseju, ki se je veselil zmage z 2 : 1, v seriji pa skupno povedel že z 2 : 0. Tudi tokrat Kingsi niso bili na svojem najvišjem nivoju, zaostanek so lovili skozi celotno tekmo. Serija se sedaj seli v San Jose, kjer bosta na sporedu dve tekmi.

Še kako je svež spomin navijačev iz Los Angelesa, ko so pred dvema letoma v prvem krogu končnice igrali prav proti San Joseju, izgubili prve tri tekme, nato pa se iz praktično nemogočega položaja vrnili ter napredovali s štirimi zaporednimi zmagami v drugi krog. Na koncu so se veselili tudi naslova v ligi NHL. Morda podoben zalet jemljejo tudi letos.

LA Kings – San Jose – 0 : 2
1 : 2 (0 : 1, 0 : 1, 1 : 0)
Lecavalier 55.; Pavelski 4.,Couture 29.

Odlični vratar Jones in znova strelec Pavelski za zmago Sharksov
V vsaki tretjini smo videli po en zadetek. Domačo mrežo Quicka je načel – kdo drug kot – Joe Pavelski, ki je bil dvakratni strelec že na prvi tekmi, tokrat pa je zadel že v zgodnji fazi tekme, v 4. minuti. Kingsi so imeli na prvi tekmi kar nekaj sreče pri dveh zadetkih, saj so si gostje oba zabili dobesedno sami, a so bili tudi tokrat domačini v napadih premalo konkretni. V 29. minuti sta bila pri Kingsih izključena kar dva hokejista, San Jose priložnosti ni izpustil iz rok in je prišel do povišanja vodstva, zadel je Logan Couture. V zadnjih 20 minutah so Kingsi zaigrali bolj napadalno in lovili zadetek. Do njega so prišli šele v 55. minuti, ko je domačim nekaj malega upanja vlil Vincent Lecavalier, vendar je bilo, kot se je izkazalo pozneje, to že prepozno. Trener Sutter je v zaključku iz vrat znova potegnil vratarja, kar pa tudi tokrat ni dalo želenega učinka. V vratih gostov je blestel Jones, ki je zbral 26 obramb in bil eden najboljših posameznikov pri Sharksih. LA se bodo morali – če ne bodo želeli sezone končati že ta teden – prebuditi.

Edini zadetek Kingsov na tekmi:

Rezultat prve tekme:

LA Kings – San Jose – 0 : 1
3 : 4 (1 : 1, 2 : 2, 0 : 1)
Muzzin 3., Carter 28 (podaja Kopitar)., Lewis 38.; Pavelski 7. 41., Burns 27., Hertl 38.

Pari končnice:

Vzhod:
Washington – Philadelphia 2 : 0
Pittsburgh – NY Rangers 1 : 1
Tampa Bay – Detroit 2 : 0
Florida – NY Islanders 1 : 1

Zahod:
Dallas – Minnesota 2 : 0
ST. Louis – Chicago 1 : 1
Los Angeles  – San Jose (Anže Kopitar) 0 : 2
Anaheim – Nashville 0 : 1

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.