fbpx

[VIDEO] Slovaška z dvema lepima zadetkoma premagala Ruse

Marek Hamšik je Slovaški priigral zmago (foto: twitter).

Slovaška je dobila prvo tekmo drugega kroga na evropskem prvenstvu. Tokrat so predvsem po zaslugi odličnega Mareka Hamšika  z 2 : 1 premagali Rusijo. V skupini B tako še naprej vse ostaja odprto in se bo o potniku v izločilne boje odločalo šele v ponedeljek.

Slovaki so na prvi sredini tekmi z dvema krasnima zadetkoma premagali Rusijo. Z golom in asistenco je Slovaški tri točke priigral Marek Hamšik.

SKUPINA B:

Rusija 1 : 2 Slovaška (0 : 2)
Glušakov 80.; Weiss 32., Hamšik 45.

Obe ekipi sta začeli zelo taktično in dobro igrali predvsem v obrambi. Hamšik je deloval zelo razigrano in prvič zapretil v 10. minuti, vendar streljal preko vrat. Slovaki so začeli bolje, potem so pobudo prevzeli Rusi. V 32. minuti pa so si slednji privoščili hudo napako v obrambi. S krasno podajo s svoje polovice je zablestel Hamšik, Weiss je v kazenskem prostoru iz igre vrgel dva branilca in zadel v daljši vratarjev kot. Rusi so nadaljevali s pobudo, Slovaki pa so jih presenetili z novo odlično akcijo, ki jo je z evrogolom zaključil od daleč danes fantastični Hamšik. Rusi so poizkušali z dvema menjavama, vendar še naprej v napadu niso bili dovolj konkretni. Ko je že vse kazalo na suvereno zmago Slovakov, je v 80. minuti z glavo zadel za znižanje Glušakov, je pa njegovi ekipi v zaključku tekme zmanjkalo idej in moči za izenačenje.

Weissov gol:

https://twitter.com/EurosRelated/status/743087487644504068

Evrogol Hamšika:

SKUPINA B:
Wales        1  1 0 0  2 : 1  3
Slovaška   2   1 0 1  2 : 2  3
Anglija       1   0 1 0  1 : 1  1
Rusija        2   0 1 1  2 : 3  1

G. V.