fbpx

[VIDEO] Slovenski hokejisti se bodo z lahkoto uvrstili nazaj v elitno skupino

Dvorana v Katowicah je pripravljena za prvo tekmo naših risov (foto: HZS).

Danes se začenja svetovno prvenstvo divizije divizije 1A, kjer bo Slovenija odigrala svojo prvo tekmo. Njihov prvi nasprotnik na prvenstvu bo reprezentanca Japonske, s katero pa naši risi ne bi smeli imeti posebnih težav. Še več, nekdanji kapetan slovenske reprezentance je prepričan, da se bodo naši fantje z lahkoto uvrstili nazaj v elitno skupino.

“Fantje se bodo z lahkoto uvrstili nazaj v skupino A,” je v uspeh naše reprezentance prepričan Tomaž Razingar, ki je lani zadnjič zaigral za slovensko izbrano vrsto, nato pa se je odločil drsalke postaviti v kot. Svetovno prvenstvo drugega kakovostnega ranga letos gostijo poljske Katowice.

Sprehod do prvega mesta?
Slovenska hokejska reprezentanca v tem trenutku še vedno sodi med najboljše in bi kljub nekaterim poškodbam morala osvojiti eno izmed prvih dveh mest, ki vodita v elitno divizijo. Avstrija, Poljska, Japonska, Italija in Južna Koreja niso nasprotniki, ki bi se jih morali varovanci Nika Zupančiča bati, saj je kakovost zagotovo na naši strani. Čeprav so poškodbe poskrbele, da je naša vrsta kar precej razredčena, bi se morala naša reprezentanca brez večjih težav ekspresno vrniti v elitno skupino hokeja na ledu.

Prvo tekmo na prvenstvu bodo risi odigrali danes ob 13. uri, ko bo njihov prvi tekmec Japonska.

R. V.