[VIDEO] Šokanten avtokoš ob zvoku sirene za podaljšek in poraz

Na tekmi med Kifisio in Arisom se je dogajala prava srhljivka.

V grški košarkaški ligi se je odvijala druga tekma v prvem krogu končnice. Ekipa Kifisie je dve sekundi pred koncem podaljška vodila, potem pa je vse skupaj z avtokošom uničil domači igralec, čemur je sledil nov podaljšek. Kifisia je tekmo izgubila in se morala posloviti od letošnjega prvenstva – in to vse zaradi enega košarkarja.

Jermaine Marshall je igralec, ki je dosegel šokanten avtokoš in dvignil ogromno prahu, posmehuje pa se mu praktično cel svet. Za nameček pa je njegova ekipa Kifisie izpadla že v prvem krogu končnice.

Trenutek nezbranosti in pozornosti
V zadnjih sekundah prvega podaljška je Kifisia vodila. Pet sekund pred koncem so vodili z 95:93, košarkar Arisa je izvajal prosta meta in oba zgrešil. Žoga je prišla do domačega košarkarja, a ta je, kot se je pozneje izkazalo, storil usodno napako. Žogo je namreč podal do Jermaina Marshalla, vse skupaj je že delovalo odločeno, vendar je sledil šok! Marshall je v zadnji sekundi podaljška hladnokrvno položil na lasten koš in tako Arisu omogočil drugi podaljšek. Kasneje se je avtokoš izkazal za odločilnega, saj je Kifisia izgubila po dveh podaljških s 108 : 103 in izpadla iz končnice.

Zadnje sekunde podaljška:

G. V.