[VIDEO] Srce parajoča zgodba, Di Maria gol posvetil preminuli babici

Angel Di Maria je proti Čilu zabil gol in ga posvetil preminuli babici (foto: twitter).

Že pred dnevi se je začelo južnoameriško prvenstvo, danes pa je svojo prvo tekmo odigrala tudi Argentina. V ponovitvi zadnjega finala Copa Americe so gavči tokrat Čilu vendarle vrnili za tisti boleč poraz v finalu. Argentina je igrala brez prvega zvezdnika Lionela Messija, a kljub temu zmagala z 2 : 1. Je pa na tekmi blestel Di Maria, ki je dosegel gol in podajo, vse skupaj pa je pospremil zelo čustveno, saj mu je nekaj ur pred tekmo umrla babica.

Angel Di Maria in Ever Banega sta lastnonožno poskrbela za zmago Argentine, ki velja za prvega favorita letošnjega nogometnega prvenstva Južne Amerike Copa America. Oba sta v statistiko vpisala gol in podajo.

Di Maria je bil s preminulo babico v zelo dobrih odnosih (foto: Di Maria).

Di Maria je bil s preminulo babico v zelo dobrih odnosih (foto: Di Maria).

Kot nalašč za igralca s takšnim srcem
Di Maria je prevzel glavno vlogo v reprezentanci in tudi po tekmi je bilo večino govora samo o njem. Igralec PSG-ja je imel že pred tekmo veliko polemik, če bi tekmo proti Čilu sploh začel, saj mu je samo nekaj ur pred začetkom umrla babica, s katero je bil v zelo dobrih odnosih. A na koncu se je odločil, da bo igral zaradi nje: “Če ne bi igral, bi bila babica zelo jezna name,” je dejal Angel. In kot nalašč je Di Maria v 51. minuti dosegel še zadetek in takoj so ga preplavila čustva, stekel je h klopi in pokazal majico z napisom: “Babica zelo te bom pogrešal.” Še kako čustveno je bilo tudi po tekmi, ko je Di Maria stopil pred mikrofon, potočil tudi kakšno solzo in med drugim tudi povedal: “Mama mi je rekla, naj ostanem z ekipo in zmagam. Bilo mi je težko, ampak smo uspeli vsi skupaj.” Tudi trener Gerardo Martino je bil po tekmi mnenja, da kaj takšnega lahko uspe samo igralcem z velikim srcem in veliko željo. “To so težki trenutki, preplavijo te emocije. Angel ni rekel ničesar in počutil se je dobro. Ampak ne odreagirajo vsi enako v takšnih trenutkih.”

Gol Di Marie in proslava zadetka:

Čustvena izjava Di Marie:

G. V.

 • Nata

  Ja………….babice in vnuki !!
  Zanimivo , a ne ? Kako se razumejo……..razumemo !
  Ker se nam ( vsaj v večini ) ne mudi več tako letati skozi življenje , imamo več časa in potrpljenja z vnuki !
  Nekaj razumevanja…………hm………..pa malo ” potuhe ” !
  Lepa gesta Di Marie !!

  • indijanka

   Babice in dedki otroštvo polepšajo. Polni doživetij so in popolnoma jasno jim je, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha. Sama sem hvaležna vsem babicam in dedkom v naši rodbini.

   • Nata

    Joj…….pa sem res ena trola !
    Seveda , prav gotovo tudi dedki !! Brez njih ne gre ………saj vidim doma .
    Moška beseda več zaleže……….

 • Novakec1

  Z direktivami v svetovnem merilu prepovedat fuzbal, pobrat denar in ga razdelit med reveže, fuzbalisti naj pa igrajo za klobaso in kislo zelje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!