fbpx

[Video] Tako so naši košarkarski junaki rajali v slačilnici in na tiskovni konferenci, kjer so presenetili Dončića!

Foto: Printscreen

Slovenska košarkarska reprezentanca je dokazala, da ima veliko srce. Košarkarji so namreč zahvaljujoč uigranosti, ki je posledica enkratnega timskega duha, premagali reprezentanco Litve in se uvrstili na olimpijske igre v Tokiu. Ker gre za zgodovinski uspeh, seveda ne čudi, da je rajalo tako mlado kot staro, ki se navdušuje nad košarko. Od navdušenja so še posebej kipeli košarkarji. Uresničile so se jim namreč sanje, o katerih sanja vsak vrhunski športnik.

Ko je v finalu kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu ura pokazala, da je konec tekme, je postalo jasno, da so slovenski košarkarji prejeli letalsko vozovnico za olimpijske igre v Tokiu. Glasne slovenske navijače, ki so skozi celotno tekmo navijali za naše fante, in košarkarje s slovenskim čudežnim dečkom Luko Dončićem na čelu je zajela evforija. Košarkarji so pričeli radostno skakati po košarkarskem parketu z zastavami v rokah. Pridružil se je tudi strokovni tim, ki ima ravno tako zaslugo za tako dober rezultat. Košarka je konec koncev timski šport.

Glede na to, da so slovenski košarkarji s svojo igro uresničili sanje, o katerih so sanjale generacije, ne čudi, da se je rajanje nadaljevalo v slačilnici, kasneje pa tudi na tiskovni konferenci.

Ko je Dončić nameraval spregovoriti glede vtisov s tekme, so se pridružili soigralci in pričeli vzklikati: “Kdor ne skače ni Slovenc!” Dončić seveda ni ostal ravnodušen in se jim je nemudoma pridružil.

O neverjetni kemiji med slovenskimi reprezentanti, ki je vodila k zmagi, je sicer spregovoril že Dončić po tekmi, omenjena posnetka pa to le še dokazujeta. Kjer je srce in timski duh, uspeh ne izostane. Tokio, slovenska reprezentanca prihaja! Ne dvomimo o tem, da bo dala vse od sebe.

Nina Žoher