[Video] To je zmagovalna vožnja Ilke Štuhec na današnjem smuku!

Datum:

Kar 60 tekem svetovnega pokala in štiri leta je Ilka Štuhec čakala, da se je znova povzpela na najvišjo stopničko. Po včerajšnjem drugem mestu je Mariborčanka Ilka danes zmagovalka tekem svetovnega pokala alpskih smučark. Šampionka iz Maribora je dan po drugem mestu naredila še en korak naprej in zmagala na smuku v Cortini d’Ampezzo. V prvi izjavi po zmagovalni vrnitvi je dejala, da je danes čutila, da gre za ta dan, da je pripravljena.

Ilka Štuhec je tako v soboto v Cortini prišla do prve zmage v svetovnem pokalu po 19. decembru 2018. Pred štirimi leti je Mariborčanka ravno zaključila zmagoviti konec tedna v Val Gardeni, kjer je bila najhitrejša v smuku in superveleslalomu.

Ob prednosti tretjine sekunde na le dobro minuto dolgem smuku je postalo jasno, da lahko zmago Ilke Štuhec preprečita le Mikaela Shiffrin in Lara Gut-Behrami. Američanka je zaostala 39 stotink, Švicarka pa 35 stotink in se je izenačila z Ragnhild Mowinchel. A na koncu je na zmagovalnem odru stala druga Norvežanka – Kajsa Vickhoff Lie, ki je ogrozila tudi zmago Ilke Štuhec, na koncu pa izenačila svoj izid kariere (druga je bila na SVSL-ju Garmischa 2021).

“Po štirih letih in še skoraj malo več spet na vrhu. V bistvu ne vem, kaj bi sploh pametnega povedala, razen tega, da sem danes enostavno čutila, da je ta dan, da sem pripravljena, da vem vse, kaj moram narediti. Da se moram samo sprostiti, napasti in v tem uživati, kar se je na koncu tudi seštelo in pokazalo. Res sem zelo, zelo vesela, ne vem, katere vse druge emocije bi uporabila. Vse skupaj je odlična nagrada, zahvala podpori, Kästleju, navijačem, vsem v bistvu, ki so mi stali ob strani, ko celi svet še ni vedel, da sem lahko spet prva,” je v izjavi dejala Mariborčanka.

To je Ilkina zmagovita vožnja:

Čestitki se pridružujemo tudi z našega uredništva!

E-maribor/Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

[Foto] Je anketo Ninamedie o Judih sestavil sam Joseph Goebbels?

V javnosti so se pojavila opozorila o zadnji spletni...